Київ назвав претендентів на звання чудес України

Поділитися
Учасниками акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» від Києва стали Маріїнський і Кловський палаци, а також найбільш могутня фортифікаційна споруда столиці - Київська фортеця. Про це у вівторок, 20 липня, повідомила прес-служба організатора акції, віце-спікера парламенту Миколи Томенка.
Учасниками акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» від Києва стали Маріїнський і Кловський палаци, а також найбільш могутня фортифікаційна споруда столиці - Київська фортеця. Про це у вівторок, 20 липня, повідомила прес-служба організатора акції, віце-спікера парламенту Миколи Томенка. «Як не парадоксально, але київські об'єкти найменш відвідувані», - зазначив він. Зокрема, Микола Томенко переконаний, що реконструкцію Маріїнського палацу потрібно провести із серйозним обговоренням громадськості, експертів і фахівців, а потім вкладати, у тому числі і державні кошти. «Однак лише за умови, що у відновленому палаці буде можливість проводити екскурсії для киян і гостей столиці», - додав він. Віце-спікер зазначив, що у цьому плані позитивним є приклад керівництва Верховного Суду, яке «зробило перший крок» і вже почало проводити такі екскурсії у Кловському палаці, в якому знаходиться ВСУ. Також, на думку Миколи Томенка, повною мірою не використовуються всі можливості Київської фортеці. Він вважає, що територію фортеці можна використовувати для проведення різного роду культурних заходів, у тому числі концертів, презентацій, фестивалів. У ході другого етапу акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» проходить подання областями своїх номінантів на звання кращих. У даний час на перемогу претендують 137 об'єктів із різних куточків країни. Напередодні Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні - 27 вересня 2010 - відбудеться визначення 21 фіналіста акції. Переможці будуть визначені шляхом експертного та Інтернет-голосування до грудня поточного року. У результаті проведення акції будуть обрані сім кращих замків, фортець і палаців України, які перебувають під загрозою швидкого руйнування та зникнення. Нагадаємо, у 2007 році були обрані сім чудес країни. До списку увійшли Кам'янець-Подільська фортеця, Києво-Печерська лавра, парк «Софіївка», Софія Київська, Херсонес, острів Хортиця, Хотинська фортеця.

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ, персональний сайт Миколи Томенка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі