Патріарх Кирило буде відвідувати Україну щорічно

Поділитися
Пастирські поїздки патріарха Московського і всія Русі Кирила до України будуть відбуватися щорічно, заявив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов у понеділок в ході відеомосту Москва-Київ.
Пастирські поїздки патріарха Московського і всія Русі Кирила до України будуть відбуватися щорічно, заявив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов у понеділок в ході відеомосту Москва-Київ. "Патріарх Кирило вже говорив про свій намір щорічно зустрічати День Хрещення Русі (День пам'яті святого князя Володимира) у Києві, на берегах Дніпра, де, власне, хрещення Русі і відбувалося", - повідомив священнослужитель. Він повідомив, що з патріаршим відвідуванням Києва щорічно буде поєднуватися відвідання ще декількох - двох або трьох - єпархій Української православної церкви. "Все це, звичайно, не виключає можливості того, що патріарх Кирило буде відвідувати Україну частіше, ніж раз на рік, - тоді, коли будуть якісь особливі випадки для патріарших відвідувань", - зазначив священик. Як повідомлялося, на порядку денному засідання Священного Синоду Московського патріархату, що проходить у понеділок в Києві, було заплановано обговорення проблеми розколу українського православ'я. «Тема звернення до наших братів, які з різних причин - як політичних, так і особистих - виявилися поза Церквою, є темою розгляду Священного Синоду Російської православної церкви, засідання якого в даний момент проходить у Києво-Печерській лаврі», - повідомив Балашов. За його словами, очікується, що Синод, засідання якого очолює патріарх Московський і всія Русі Кирило, виступить з відповідним зверненням стосовно українського розколу.

За матеріалами Інтерфакс Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі