МЗС: Питання вступу в ОДКБ для України не стоїть

Поділитися
Питання вступу до Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) для України не стоїть, заявляють у Міністерстві закордонних справ України. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров на брифінгу у вівторок у Києві.
Питання вступу до Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) для України не стоїть, заявляють у Міністерстві закордонних справ України. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров на брифінгу у вівторок у Києві. "Для президента і для уряду України питання вступу в ОДКБ не стоїть", - сказав він. Дікусаров пояснив, що законодавство України про основи зовнішньої політики вказує на те, що українська держава позаблокова, таким чином, не може брати участь у будь-яких військових організаціях. Щодо висловлювань окремих політиків, то, за словами Дікусарова, їх слід сприймати як особисту позицію цих громадян, а не позицію держави. Із квітня на Україні працює представництво Автономної некомерційної організації «Інститут ОДКБ», керівником якого є міністр Анатолій Толстоухов. «Нам потрібен інформаційний центр, через який можна було б просувати переваги і перспективи, які Україна може винести з повноцінної участі в цьому проекті», - заявив народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк. Додамо, що депутат України від Партії регіонів, екс-міністр оборони Олександр Кузьмук висловив упевненість, що Україні необхідно на політичному рівні зафіксувати задачі співробітництва України з ОДКБ. За його словами, Україна може співпрацювати з ОДКБ за серйозними стратегічними напрямами - у військово-технічній сфері, в підготовці військових кадрів та створенні спільних військових наукових центрів та вузів. Зокрема, додав він, Україна могла б увійти до єдиної системи протиповітряної оборони організації. У той же час у травні міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що вважає неможливим вступ України до ОДКБ. Відзначимо також, що президент Російської Федерації Дмитро Медвєдєв запросив Україну до участі в ОДКБ під час свого візиту до Києва 17-18 травня.

За матеріалами Інтерфакс Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі