Вибух у церкві в Запоріжжі: постраждали дев'ять осіб

Поділитися
Дев'ять осіб, серед яких дружина священика, постраждали в результаті вибуху в Свято-Покровському кафедральному соборі (УПЦ МП) вдень 28 липня в Запоріжжі, повідомили в центрі громадських зв'язків ГУ МВД області.

Дев'ять осіб, серед яких дружина священика, постраждали в результаті вибуху в Свято-Покровському кафедральному соборі (УПЦ МП) вдень 28 липня в Запоріжжі, повідомили в центрі громадських зв'язків ГУ МВД області.

Як розповіли в ЦГЗ, о 16:39 в чергову частину міліції надійшло повідомлення від чергового управління в МНС про те, що в соборі  на вулиці Горького, 137 (біля Малого ринку) стався вибух.

«У результаті вибуху постраждали 9 осіб, їх доставлено в лікарню», - зазначили в ЦГЗ.

За інформацією ЗМІ, найбільше постраждала дружина священика, за попередніми даними, у неї два переломи.

Водночас, у ЦГЗі обласної міліції не уточнили, де був епіцентр вибуху і що саме вибухнуло. При цьому в ЦОС підкреслили, що в результаті вибуху руйнацій церква не зазнала. За інформацією ЗМІ, вилетіло лише скло і кілька віконних рам.

Як повідомила керівник прес-центру Служби безпеці України Марина Остапенко, саморобний вибуховий пристрій спрацював о 16:26 біля Свято-Покровського кафедрального собору на території ринку. Наразі на місці вибуху працюють експерти СБУ.

Раніше інтернет-видання «Репортер Запоріжжя» повідомило, в результаті вибуху в храмі Української православної церкви на Малому ринку в Запоріжжі постраждала дружина священика. З опіками і рваними ранами її госпіталізовано в 5-у міськлікарню Запоріжжя.

«Біля дверей в храм лежав згорток, на нього ніхто не звертав уваги - він і вибухнув. Вибуховою хвилею знесло підлогу церкви всередині. Зовні видно лише розбиті шибки», - розповів один із служителів церкви виданню.

В той же час, ЗМІ повідомляють, щовід вибуху в храмі в Запоріжжі  постраждали 9 осіб.

Вірогідність нових вибухів

Правоохоронці Запоріжжя попереджають про вірогідність нового вибуху в храмі на Малому ринку.

За інформацією власного кореспондента сайту «Запорізький час», до місця вибуху в храмі збіглася велика кількість людей.

Але співробітники міліції ретельно стежать, щоб ніхто з присутніх не підходив дуже близько до храму. На місці трагедії, окрім працівників СБУ, міліції і МНС, працюють вибухотехніки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі