Гідрометцентр: У серпні Україна буде знемагати від 40-градусної спеки

Поділитися
Начальник українського Гідрометцентру Микола Кульбіда прогнозує, що у серпні на території більшої частини України можливе досягнення максимальної температури в цьому році - близько +40-42.

Начальник українського Гідрометцентру Микола Кульбіда прогнозує, що у серпні на території більшої частини України можливе досягнення максимальної температури в цьому році - близько +40-42.

Про це він повідомив у четвер, 29 липня, під час інтернет-конференції на сайті ЛігаБізнесІнформ.

«У серпні на території України, згідно з розрахунками, мають зазначатися найвищі для цього року температури повітря, які можуть досягати позначки у 40-42 градуси в більшості регіонів, окрім західних областей», - розповів Кульбіда.

Він додав, що спека в Україні збережеться як мінімум до середини серпня. «Можна з упевненістю говорити, що розрахунки за математичними моделями дають нам підстави стверджувати, що спека в Україні протримається як мінімум до середини серпня. У другій половині місяця збільшиться вірогідність зміни повітряних мас, тобто зниження температурного режиму», - уточнив голова Гідрометцентру.

За словами Миколи Кульбіди, така спека зумовлена конкретною синоптичною ситуацією, яка, починаючи із червня, практично не змінюється і створює умови для переміщення повітряних мас з території середньої та нижньої Волги і Північного Кавказу.

При цьому він повідомив, що в середу, 28 липня, температура в Україні вперше в цьому році досягла 40. Це сталося в Луганській області.

«Це конкретна синоптична причина такої спеки, але слід розуміти, що внаслідок кліматичних змін, які вже відбулися і тривають, за останні 20 років середня температура літнього періоду збільшилася з 0,8 до 1,5 градусів, що, саме собою призводить до збільшення кількості спекотних днів. І саме такими кліматичними змінами можна пояснити нинішню спеку, яка охопила не тільки територію України, а й практично всю європейську територію РФ», - пояснив Микола Кульбіда.

За останні кілька тижнів в Україні встановилася сильна спека. Зокрема, у Києві було побито декілька температурних рекордів. Як заявляв 19 липня голова Гідрометцентру Микола Кульбіда, спекотна погода протримається в Україні ще два тижні.

Схожа ситуація склалася і в Росії. Зокрема, у Москві 26 липня був побитий абсолютний температурний рекорд літа.

За матеріалами ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі