Китайський автохолдинг офіційно придбав Volvo

Поділитися
Китайський автомобільний холдинг Geely Automobile Holdings фіналізував операцію із придбання шведського концерну Volvo за 1,8 мільярда доларів. Церемонія передачі пакету акцій попереднім власником - компанією Ford - відбулася у понеділок, 2 серпня, в Лондоні.
Китайський автомобільний холдинг Geely Automobile Holdings фіналізував операцію із придбання шведського концерну Volvo за 1,8 мільярда доларів. Церемонія передачі пакету акцій попереднім власником - компанією Ford - відбулася у понеділок, 2 серпня, в Лондоні.Для завершення угоди із придбання компанією Geely марки Volvo, про яку було оголошено у березні цього року, потрібно було отримати згоду від влади Китаю та Швеції. Остання ухвалила продаж ще на початку червня, влада КНР - минулого тижня. Купівля Volvo - найбільша в історії китайської автомобільної індустрії. Концерн Ford оголосив про намір продати марку Volvo наприкінці 2008 року. Автовиробник був змушений піти на такий крок у зв'язку з тим, що шведський бренд приносив збитки із 2006 року. Наприкінці грудня 2009 американський концерн вибрав як покупця китайський холдинг Geely, а підписання відповідної угоди між ними відбулося у березні 2010-го. Сума операції склала 1,8 мільярда доларів - це на 4,6 мільярда доларів менше, ніж Ford заплатив за шведського виробника у 1999 році.

За матеріалами: Bloomberg, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі