У МВС підрахували багатомільйонні збитки вкладників King's Capital

Поділитися
Загальні збитки, нанесені фінансовими махінаціями керівників ТОВ King's Capital і пов'язаними з ним суб'єктами підприємницької діяльності, складають більше 100 млн грн. Про це розповіли 3 серпня в прес-службі МВС України.

Загальні збитки, нанесені фінансовими махінаціями керівників ТОВ King's Capital і пов'язаними з ним суб'єктами підприємницької діяльності, складають більше 100 млн грн. Про це розповіли 3 серпня в прес-службі МВС України.

Як повідомляється, у Головному слідчому управлінні МВС продовжується розслідування кримінальної справи стосовно посадових осіб групи компаній King's Capital та інших осіб за фактами шахрайського захоплення коштів громадян в особливо великих розмірах. Усього потерпілими в справі було визнано більше 3 тис. українців, що проживають практично у всіх регіонах.

Слідством встановлено, що протягом 2006-2008 років посадові особи King's Capital під виглядом високоприбуткової інвестиційної діяльності, обіцяючи надприбутки, залучали внески громадян України. Проте вкладники були обдурені і залишилися і без внесків, і без обіцяних відсотків (при тому, що деякі з них продавали і закладали власну нерухомість для внесення коштів).

До кримінальної відповідальності притягнено шість осіб, серед яких посадові особи даних підприємств і пастор церкви «Посольство Боже» Сандей Сунканмі Аделаджа. На їх майно, цінності і внески накладено арешт з метою забезпечення заявлених цивільних позовів.

Нова стаття для пастора

Тим часом, сьогодні, 4 серпня, «Газета по-киевски» повідомила, що Сандею Аделаджі окрім «шахрайства в особливо великих розмірах», пред'явили звинувачення за статею 255 УК України (створення злочинної організації). За цією статею передбачено покарання у вигляді 5-12 років позбавлення волі.

При цьому в МВС газеті зазначили, що суд у справі почнеться не раніше зими 2010 року – дуже багато потерпілих хочуть ознайомитися з матеріалами справи.

За словами Віктора Ільчука, начальника слідчого управління МВС, що займається справою Аделаджі, матеріали щодо організації пастора збиралися давно, і коли їх стало достатньо було вирішено розширити список статей звинувачення. Як повідомляється, юрист потерпілих задоволений таким рішенням слідства.

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ Газета по-киевски

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі