Грузія подякувала Україні за невизнання незалежності Абхазії і Південної Осетії

Поділитися
Грузія вдячна Україні за невизнання незалежності Абхазії і Південної Осетії. Про це в опублікованому у вівторок, 17 серпня, інтерв'ю газеті «День» заявив посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе.
Грузія вдячна Україні за невизнання незалежності Абхазії і Південної Осетії. Про це в опублікованому у вівторок, 17 серпня, інтерв'ю газеті «День» заявив посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе.«Напевно, слова подяки нічого не означають. Тому що це принципова позиція України. І ми дійсно високо цінуємо принципову позицію нового політичного керівництва України, те, що Україна ніколи не визнає незалежність Абхазії і Південної Осетії. Це принципово важливо і, повірте, громадськість Грузії, грузинський народ дуже високо цінують таке рішення і такі заяви і президента України, і міністра закордонних справ. Я думаю, коли президент України відвідає Грузію, то сам відчує той настрій і ставлення грузинського народу до нього особисто в тому числі і за цю позицію», - сказав посол. Він підкреслив, що в наших двосторонніх взаєминах є дуже багато моментів. «Я хочу сказати одне: у президента Грузії було багато зустрічей з Віктором Федоровичем Януковичем, і коли діючий президент України був прем'єр-міністром, і коли перебував в опозиції. Хочу нагадати, що існує дуже гарна грузинська традиція поздоровляти з днем народження лідера дружньої країни. Отримавши запрошення української сторони відвідати 9 липня Київ, президент не міг не скористатися такою гарною можливістю, щоб, перш за все, привітати з ювілеєм президента України, ну і, звичайно, обговорити, нехай в стислий період, дуже важливі питання двосторонньої співпраці. Я думаю, що ці контакти продовжаться. Президенти обов'язково будуть спілкуватися», - заявив Катамадзе. Він також висловив думку, що активізація українсько-російських відносин не може яким-небудь чином погано впливати на українсько-грузинські відносини. «Я не виключаю можливості, що це може стати позитивом у грузинсько-українських відносинах, але не негативом. Окрім того, ми у наших відносинах не бачимо ніяких проблем, які б щомісяця вимагали негайного втручання», - сказав посол. Нагадаємо, у серпні 2008 року між Грузією і Росією відбувся військовий конфлікт, у результаті якого Абхазія і Південна Осетія (територіальні частини Грузії) в односторонньому порядку оголосили про незалежність і вихід зі складу країни. Після війни з Грузією Росія визнала Абхазію і Південну Осетію незалежними державами. Після РФ тільки Нікарагуа, Венесуела і Науру визнали незалежність Південної Осетії і Абхазії. 5 липня 2010 держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що територія Грузії окупована Росією і США ніколи з цим не погодяться. «Ми не змиримося з таким станом справ і будемо домагатися деокупації Грузії, і народ Грузії повинен послідовно добиватися своєї територіальної цілісності та свободи», - сказала Клінтон. 6 липня прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Грузія і Південна Осетія повинні самі врегулювати відносини, а не шукати рішення на стороні у третіх країн, зокрема США. «Хтось вважає, що вона (Південна Осетія) окупована, а хтось вважає, що вона звільнена. Це предмет діалогу між народами Грузії і Південної Осетії», - констатував російський прем'єр.

За матеріалами «День»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі