З підручника для п'ятого класу вилучили згадку «помаранчеву революцію»

Поділитися
Новий підручник для п'ятикласників віднині не міститиме інформації про «помаранчеву революцію» і її значення для країни і політичних процесів у світі. Про це повідомив вчора директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод.

Новий підручник для п'ятикласників віднині не міститиме інформації про «помаранчеву революцію» і її значення для країни і політичних процесів у світі. Про це повідомив 18 серпня директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод.

На його думку, дітям, які лише починають вивчати предмет, абсолютно не потрібно надмірно захоплюватися політикою. Зі всієї книги тепер новітній історії відводиться лише один параграф. У ньому йдеться про досягнення українців у спорті, культурі, також показані всі наші президенти з 1991 року, але без політичних оцінок.

Вивчати «помаранчевий» період історії будуть діти вже в 11-му класі. Причому, нові підручники для випускників будуть надруковані лише до наступного навчального року.

Думки політиків з цього питання полярно розділилися. Безпосередні учасники «помаранчевої революції» наполягають, що її не можна викидати з історії, адже прецедент був унікальним. Їх опоненти говорять, що революцію «треба випалити з історії за те, що її організатори зробили з країною».

Найспокійніше відреагували на нововведення викладачі. «Коли вводили розділ про «революцію», ми викладали його не як революцію, а як вибори президента. Пристрасті більше вирували на перервах, а не на уроках, через рік-два прийшло розчарування, — говорить викладач історії однієї з київських шкіл Ніна Захаровна. — Останніми роками цю тему практично не вивчали, тому що не вистачало часу. Шкільна програма постійно змінювалася, вводили тести, терміни вчення скорочувалися. Тому — приберуть, ну і добре».

За матеріалами «Сегодня»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі