Прокурор Києва: Говорити про винних у смерті студента Індила поки передчасно

Поділитися
Говорити про винних у смерті студента Ігоря Індила поки передчасно, але цей випадок слідчими прокуратури активно розслідується. Про це в опублікованому у п'ятницю, 20 серпня, інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» заявив прокурор Києва Юрій Ударцов.
Говорити про винних у смерті студента Ігоря Індила поки передчасно, але цей випадок слідчими прокуратури активно розслідується. Про це в опублікованому у п'ятницю, 20 серпня, інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» заявив прокурор Києва Юрій Ударцов.«Наприклад, на сьогоднішній день у справі допитано більше ста свідків, із багатьма з них проведені очні ставки, відтворення ситуації та обставин події, які за давнім звичаєм у побуті називаються слідчим експериментом. Ці та інші матеріали справи представлені фахівцям в галузі судової медицини, висновок щодо яких може дати новий імпульс для слідства, на що ми сподіваємося. У будь-якому випадку цей висновок буде мати ключове значення для прийняття законного рішення у цій непростій кримінальній справі», - повідомив він. Ударцов проінформував також, що батьки студента піддали сумніву окремі висновки первинної судово-медичної експертизи і висловили надію на те, що повторна експертиза, яка у даний час проводиться, дасть вичерпні відповіді на всі поставлені перед нею питання. «В даному випадку позиція потерпілих повністю збігається з позицією прокуратури.Жодних претензій з приводу ведення слідства батьки Індила не висловлювали. Водночас, генеральний прокурор дав доручення слідчій групі приділити більше уваги перевірці доводів потерпілої сторони, що стосуються обставин смерті Індила, і запевнив, що у справі буде прийнято законне рішення на основі об'єктивної оцінки всіх зібраних доказів», - підкреслив він. Студент Індило помер у Шевченківському райвідділі міліції Києва 18 травня 2010 року. За версією міліції - від падіння з ліжка. У міліції відзначили, що «після смерті судова медична експертиза не виявила слідів насильницької смерті, але при цьому констатувала черепно-мозкову травму і крововилив». При цьому в міліції спростували інформацію про те, що смерть студента наступила в результаті дій правоохоронців. 28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками Шевченківського райуправління міліції столиці, в якому загинув студент. 22 липня стало відомо, що в ході розслідування кримінальної справи щодо обставин загибелі Індила призначена додаткова судово-медична експертиза. 10 серпня президент Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Олександру Медведьку взяти під особистий контроль перевірку об'єктивності розслідування кримінальної справи щодо смерті студента.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі