«ДТ»: Генпрокуратура затримала колишнього в.о. міністра оборони

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
21 серпня Військовою прокуратурою був затриманий Валерій Іващенко, екс-перший заступник міністра оборони України. Про це повідомило джерело ДТ у Генеральній прокуратурі України.

21 серпня Військовою прокуратурою був затриманий Валерій Іващенко, екс-перший заступник міністра оборони України. Про це повідомило джерело «ДТ» у Генеральній прокуратурі України.

Після скандальної відставки Юрія Єханурова Валерій Іващенко в період з 5 червня 2009 року до 11 березня 2010 року виконував обов'язки глави військового відомства в уряді Юлії Тимошенко.

Джерело «ДТ» стверджує, що Валерія Іващенка поміти в ізолятор на 72 години за результами допиту в ГПУ в рамках кримінальної справи, яку розслідує Військова прокуратура.

Валерія Іващенка звинувачують у незаконному ухвалення рішення про реалізацію майна судомеханічного заводу Феодосії. За інформацією з прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла в приватні руки, зокрема стратегічно важливі об'єкти інфраструктури – причали заводу.

У Генпрокуратурі підозрюють, що новим власником причалів і іншого майна заводу Феодосії став Андрій Сенченко, член фракції БЮТ.

Слідство має у своєму розпорядженні документ з підписом Валерія Іващенка, який дає право за підсумками проведеної санації продати будь-яке майно судомеханічного заводу Феодосії, разом з цехами і глибоководними причали. Реалізація зазначеного рішення Міноборони завдала серйозного збитку держпідприємству.

Джерело «ДТ» в Генпрокуратурі стверджує, що за підсумками розслідування кримінальної справи продане майно заводу буде повернено державі. При передачі його приватним структурам було порушено законодавство України, зокрема ухвалу Кабінету Міністрів, що вимагає видачу окремого дозволу на реалізацію для кожного об'єкту державної власності, до того ж за обов'язковим погоджувальним рішенням про продаж Фондом державного майна України. Ці процедури, як стверджує джерело «ДТ», були порушені.

Як стало відомо «ДТ», слідство відпрацьовує головну версію, відповідно до якої при ухваленні вказаного рішення на Валерія Іващенка чинився тиск з боку народних депутатів і, можливо, керівництва Кабінету Міністрів.

Слідчим Військової прокуратури вже відомо, що на робочих нарадах у Міноборони з підготовки наказу в.о. міністра особисто був присутній народний депутат України Андрій Сенченко.

Відомо також, що керівники департаментів військового відомства відмовилися візувати проект рішення в.о. міністра щодо продажу майна заводу Феодосії, вважаючи його незаконним.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі