Литвин підтримав пропозицію Януковича змінити Конституцію

Поділитися
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підтримав пропозицію президента України Віктора Януковича про необхідність внесення змін до Конституції України.
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підтримав пропозицію президента України Віктора Януковича про необхідність внесення змін до Конституції України.«Я спокійно ставлюся до того, що пропонує президент України. Більш того, позиції наші тут збігаються. Ми неодноразово обговорювали ці питання» - сказав Литвин, коментуючи сьогоднішню заяву Януковича про необхідність швидкої зміни Конституції. При цьому спікер розповів про своє бачення подібних змін. «Я виходжу з того, що у нас не повинно бути дублювання між президентом і урядом. Я вважаю, що президент повинен мати можливість для реалізації зовнішньополітичного курсу, для гарантування безпеки країни. І у нас повинна бути… вертикаль виконавчої влади. І в цих умовах істотно зросте роль і відповідальність парламенту», - заявив Литвин. При цьому він підкреслив, що необхідність змінити Конституції зумовлена об'єктивними змінами в Україні і в світі. «Конституція була прийнята в 1996 році, з того часу багато води збігло, змінилася Україна, навколишній світ, змінилася політична еліта в Україні. І нам абсолютно очевидно необхідно з урахуванням цього удосконалювати Конституцію. А головне вдосконалення її – виконувати. І тоді буде нам чіткіше видно, що необхідно вдосконалити», - сказав спікер. За матеріалами «Эхо Москвы»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі