Маркевича звільнено з посади головного тренера збірної України

Поділитися
Виконавчий комітет Федерації футболу України (ФФУ) задовольнив заяву про відставку з посади головного тренера національної збірної України Мирона Маркевича.
Виконавчий комітет Федерації футболу України (ФФУ) задовольнив заяву про відставку з посади головного тренера національної збірної України Мирона Маркевича.Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні, яке пройшло у середу, 25 серпня, у Києві. Виконком також прийняв рішення про те, що в.о. головного наставника збірної упродовж наступних двох матчів буде асистент вже колишнього наставника команди Юрій Калитвинцев. Збірна України 4 і 7 вересня зіграє з Польщею і Чилі відповідно. Мирон Маркевич подав заяву про відставку з посади головного тренера збірної 21 серпня у знак протесту проти рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, що позбавив дев'яти очок очолюваний ним харківський «Металіст» за участь у договірному матчі. «Змушений повідомити уболівальникам українського футболу про те, що із сьогоднішнього дня я залишаю посаду тренера національної збірної. ФФУ повністю дискредитувала себе нещодавнім рішенням КДК щодо ФК "Металіст", і я не маю морального права працювати в організації, яка цілеспрямовано знищує харківський футбол. Я був і залишаюся тренером ФК "Металіст" і не можу зрадити рідний клуб», - зазначалося в поданому ним документі. Сам Мирон Маркевич вже повідомив, що передав справи збірної своєму асистенту Юрію Калитвинцеву і попрощався з командою. «Я з командою вже попрощався. Подзвонив всім лідерам збірної - Шевченку, Алієву ... Подякував за спільну роботу. Кажу спасибі всім: своїм помічникам, адміністраторам, лікарям, гравцям - я з ними з усіма працював із задоволенням. І, звичайно, бажаю успіхів на майбутнє», - сказав він. Як вже повідомлялося, 17 серпня стало відомо, що Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України визнав матч чемпіонату країни сезону-2007/08 «Металіст» - «Карпати» (4:0) таким, що пройшов з порушенням принципів fair play (чесної гри ). Обидві команди будуть позбавлені дев'яти очок в поточному розіграші першості. Окрім того, низка функціонерів з «Металіста» і «Карпат» отримали тривалі дискваліфікації. «Металіст» зажадав скасувати рішення КДК, львівський клуб раніше також пообіцяв оскаржити його.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі