Путін вважає достатньою знижку, яку Росія надала Україні при оплаті за газ

Поділитися
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає достатньою знижку, яку Росія надала Україні при оплаті за російський газ. «Ми продаємо Україні газ за європейською формулою ціни. А зараз ще зробили знижку - від європейської формули скинули сто доларів. Ну, куди ще? І так достатньо», - сказав прем'єр в інтерв'ю «Комсомольской правде», яке він дав у ході поїздки по Далекому Сходу.
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає достатньою знижку, яку Росія надала Україні при оплаті за російський газ. «Ми продаємо Україні газ за європейською формулою ціни. А зараз ще зробили знижку - від європейської формули скинули сто доларів. Ну, куди ще? І так достатньо», - сказав прем'єр в інтерв'ю «Комсомольской правде», яке він дав у ході поїздки по Далекому Сходу.Путін підкреслив, що це компенсація за нашу військово-морську базу. Водночас він погодився, що кілька мільярдів на рік, які в результаті втратить Росія, - «це занадто дорога ціна». Глава російського уряду також пояснив, з яких міркувань виходила Росія, йдучи на такі кроки. «Перше міркування - питання стратегічного характеру. ВМФ Росії традиційно присутній у Криму і Севастополі. І ми вважаємо, що Російська Федерація зацікавлена у своїй присутності там ще на достатній час», - сказав прем'єр. Друге, відзначив Путін, «це зміцнює довіру між двома державами». Він нагадав, що «в Україні 17 мільйонів тільки офіційно за переписом населення пишуться росіянами, і кожен, напевно, практично говорить російською». «Тому підтримувати такий рівень довірливості наших відносин міждержавних, включаючи військову компоненту, дуже важливо», - пояснив глава російського уряду. «Третя - це певною мірою підтримка України. Тому що ось ці три-чотири мільярди на рік, які Україна недоплачує Росії і які недоотримує російський бюджет, - це наш внесок у підтримку економіки дружньої нам держави. Ми вважаємо, що це вклад у майбутнє. У майбутнє російсько-українських відносин», - заявив Путін. Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що формула ціни на російський газ, незважаючи на отриману знижку - 100 доларів за 1000 кубометрів, як і раніше залишається невигідною для України, і Київ буде просити у російських партнерів перегляду цієї формули. За деякими даними, заради зниження ціни на газ Україна готова піти на поступки у питанні створення СП з «Газпромом». Ціна імпортованого НАК «Нафтогаз України» природного газу у третьому кварталі 2010 року зросла на 6,8% у порівнянні з ціною другого кварталу - з 232,86 долара до 248,72 долара за тисячу кубометрів.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі