Обама офіційно оголосив про завершення військової операції в Іраку

Поділитися
Президент США Барак Обама офіційно оголосив про завершення військової операції в Іраку. Він зазначив, що Сполучені Штати "заплатили величезну ціну за те, щоб передати майбутнє Іраку до рук його народу".
Президент США Барак Обама офіційно оголосив про завершення військової операції в Іраку. Він зазначив, що Сполучені Штати "заплатили величезну ціну за те, щоб передати майбутнє Іраку до рук його народу".У телевізійному зверненні з Овального кабінету президент США сказав, що у нього "немає слів, щоб висловити глибоку вдячність військовим за ті жертви, які понесли американські війська". Він підкреслив, що найбільш невідкладним завданням є відновлення американської економіки. Президент США закликав іракських політичних лідерів вийти із глухого кута, що виник після березневих виборів, і сформувати коаліційний уряд. Обама заявив також, що США продовжать надавати підтримку іракському уряду та іракському народу. "Операція зі звільнення Іраку завершена, і тепер відповідальність за долю країни лежить на її громадянах", - сказав Обама. "Ми скерували до Іраку наших чоловіків і жінок, які принесли неймовірні жертви на іракській землі, і витратили величезні кошти на закордонну операцію, у той час як вдома нам довелося суттєво скоротити витрати. Цією чудовою сторінкою історії Іраку і США ми виконали свій обов'язок. Настав час перегорнути сторінку", - сказав Обама. 28 серпня Обама назвав Ірак суверенною незалежною країною, яка вільна у виборі власної політики. "Війна закінчується", - заявив президент США у відеозверненні. Обама відзначив, що відтоді, як він очолив американську адміністрацію, з Іраку були виведені більше 90 тисяч військовослужбовців. Президент знову пообіцяв повернути додому всі американські війська до кінця 2011 року. "Будучи кандидатом на цю посаду, я обіцяв закінчити війну. Ставши президентом, я це роблю", - заявив Обама. Армія США вже припинила участь у бойових операціях в Іраку. 19 серпня з Іраку було виведено останнє американське бойовий підрозділ. У країні залишаються близько 50 тисяч американських військових, їхнє завдання - навчання іракської армії та охорона дипломатичних представників. Операцію американських військ, що залишаються в Іраку, вирішено назвати "Нова Зоря". Раніше вона носила назву "Свобода Іраку".

За матеріалами Бі-бі-сі, Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі