Рейтинг «ДТ»: Найбільш впливова людина в українському кінематографі - Олег Кохан

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Найбільш впливовими діячами українського кінематографа є Олег Кохан, Кіра Муратова, Богдан Ступка, Андрій Халпахчі та Роман Балаян. Такі результати експертного опитування кіножуранлістів, проведеного «Дзеркалом тижня».
Найбільш впливовими діячами українського кінематографа є Олег Кохан, Кіра Муратова, Богдан Ступка, Андрій Халпахчі та Роман Балаян. Такі результати експертного опитування кіножуранлістів, проведеного «Дзеркалом тижня».Перше місце у рейтингу найбільш впливових діячів у сфері кінематографу зайняв Олег Кохан, кінопродюсер, фактично співавтор таких успішних для України фільмів, як «Щастя моє», «Мелодія для шарманки», «Два в одному», «Райські птахи». Кохан виявився абсолютним фаворитом - всі опитані кіножурналісти називали його кандидатуру в якості найбільш впливового діяча кіноіндустрії. Вперше в історії українського кіно спродюсована ним стрічка «Щастя моє» потрапила на дуже престижний конкурс Каннського міжнародного фестивалю. Ціла низка проектів, які він підтримував (стрічки Кіри Муратової, Романа Балаяна, Кшиштофа Зануссі) демонструвалися на знакових міжнародних кінофестивалях. Друге місце у рейтингу зайняла кінорежисер Кіра Муратова, творець фільмів «Настроювач», «Лялька», «Два в одному», «Мелодія для шарманки». Трете місце дісталося Богдану Ступці, який зіграв у більш ніж півсотні фільмів, зокрема, у таких роботах як «Білий птах із чорною ознакою», «Вогнем і мечем», «Водій для Віри», «Тарас Бульба» і безлічі інших. Четверте місце зайняв режисер Андрій Халпахчі - творець і беззмінний керівник кінофестивалю «Молодість». Замикає п'ятірку режисер Роман Балаян, творець «Польотів уві сні і наяву», «Леді Макбет Мценського повіту», «Два місяці, три сонця» і безлічі інших кіношедеврів. Детальніше читайте у статті Олега Вергеліса «Найбільш впливова людина в українському кіно - продюсер Олег Кохан» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі