Голова Держкіно розповіла, які фільми профінансувала держава

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Державна служба кінематографії профінансувала як зйомки низки нових ігрових анімаційних та документальних стрічок, так і реставрацію фільмів українських класиків, повідомила в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» голова Держкіно України Катерина Копилова.
Державна служба кінематографії профінансувала як зйомки низки нових ігрових анімаційних та документальних стрічок, так і реставрацію фільмів українських класиків, повідомила в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» голова Держкіно України Катерина Копилова.«На сьогодні Держкіно (за договорами, укладеними упродовж попередніх років) повністю профінансовано такі фільми: короткометражні анімаційні «О, Париж!» і «Хочу бути твердим», документальна стрічка «Святослав Гординський. Повернення», фільми студії Довженка «Нехай Бог розсудить їх», «Зоряна варта», «День переможених», «Одного разу я прокинуся», науково-популярні картини «Земляни» і «Втрачений рай», - повідомила Копилова. Окрім того, було профінансовано і продовження зйомок повнометражного анімаційного фільму «Хто боїться дядечка Бабая?», повнометражних ігрових картин «Той, що пройшов крізь вогонь» та «Серце на долоні». «Думаю, цього року все-таки будуть завершені і художній фільм Валентина Васяновича «Чи граєте ви в шахи?», і документальна стрічка за сценарієм Людмили Лемешевої «Таємна свобода»; закінчені роботи з реставрації та видання збірників на DVD фільмів Івана Миколайчука та Юрія Іллєнка», - заявила голова Держкіно. Детальніше читайте в інтерв'ю Олег Вергеліса з Катериною Копиловою у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі