В Умані хасиди влаштували поножовщину з місцевими жителями

Поділитися
© newsreaders.ru
В Умані минулої п'ятниці о шостій годині вечора стався конфлікт між брацлавськими хасидами та місцевими жителями. Про це у понеділок, 13 вересня, пише видання «Коммерсант-Украина».
В Умані минулої п'ятниці о шостій годині вечора стався конфлікт між брацлавськими хасидами та місцевими жителями. Про це у понеділок, 13 вересня, пише видання «Коммерсант-Украина».Причиною конфлікту стало зауваження мешканки Умані, яка здавала хасидам свою квартиру на час паломництва, не шуміти. Це обурило хасидів. «На шум вийшов чоловік із сусідньої квартири і дістав телефон, щоб викликати міліцію. У відповідь на це хасиди почали бити чоловіка, переслідуючи його і на вулиці. За нього заступився випадковий перехожий, за що отримав декілька ножових поранень», - розповіли у ГУ МВС області, додавши, що на місці події почав збиратися натовп «агресивно налаштованих паломників». Заступник начальника ГУ МВС у Черкаській області Іван Корсун вчора на прес-конференції в Умані повідомив, що двоє постраждалих чоловіків було госпіталізовано до Уманської міської лікарні: «В одного з них - струс мозку, гематоми на тілі, удари нижніх кінцівок. Другий отримав декілька легких ножових поранень, його вже виписали з лікарні». За словами пана Корсуна, десять хасидів було затримано за опір співробітникам міліції і депортовано, а стосовно трьох паломників, причетних до бійки, прокуратура міста проводить дослідчу перевірку. «За її результатами буде вирішуватися питання щодо порушення кримінальної справи», - уточнили у ГУ МВС. Як повідомлялося, більше 20 тисяч хасидів приїхали до Умані, щоб відсвяткувати Рош-а-Шану - єврейський Новий рік, який знаменує настання 5771 року від створення світу, і 200-ту річницю смерті засновника брацлавського хасидизму рабі Нахмана.

За матеріалами «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі