ЗМІ: У Конституційний суд призначать фахівця у галузі архітектури

Поділитися
На Х позачерговому з'їзді суддів України, запланованому на 16 вересня, будуть призначатися судді КСУ за квотою з'їзду суддів. Як повідомило джерело УНІАН, замість суддів, звільнених із КС за власним бажанням, зокрема, пропонується призначити голову Апеляційного суду Києва, лауреата Державної премії у галузі архітектури Антона Чернушенка.
На Х позачерговому з'їзді суддів України, запланованому на 16 вересня, будуть призначатися судді КСУ за квотою з'їзду суддів. Як повідомило джерело УНІАН, замість суддів, звільнених із КС за власним бажанням, зокрема, пропонується призначити голову Апеляційного суду Києва, лауреата Державної премії у галузі архітектури Антона Чернушенка.Чернушенко, за повідомленнями ЗМІ, отримав Державну премію за активну участь у будівництві приміщення Апеляційного суду, де знайшлося місце для сауни, басейну, тренажерного залу для суддів. Окрім того, за інформацією ЗМІ, замість суддів, які вибули, на посади членів КС пропонуються: суддя Апеляційного суду Луганської області Михайло Запорожець і суддя Апеляційного суду Харківської області Михайло Гультай. Конституційний Суд 9 вересня припинив повноваження суддів Івана Домбровського, Ярослави Мачужак і Анатолія Дідковського, які написали заяви про звільнення за власним бажанням. Ще раніше, 2 вересня, КС прийняв рішення про припинення повноважень судді В'ячеслава Джуня. Суддя Конституційного Суду України Мачужак вважає, що рішення про звільнення трьох суддів КС пов'язане з майбутнім розглядом питання про конституційність політреформи 2004 року. Мачужак додала, що сьогодні складається враження, що певні політичні сили хочуть змінити склад суду під певну політичну ситуацію.

За матеріалами УНІАНу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі