Міністр фінансів Греції виключив можливість дефолту

Поділитися
Міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну виключає можливість дефолту за борговими зобов'язаннями своєї країни. «Реструктуризації не відбудеться. Якщо Греції доведеться реструктуризувати свої борги, це буде мати широкі наслідки для всієї зони євро», - заявив голова Мінфіну британській газеті Financial Times.
Міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну виключає можливість дефолту за борговими зобов'язаннями своєї країни. «Реструктуризації не відбудеться. Якщо Греції доведеться реструктуризувати свої борги, це буде мати широкі наслідки для всієї зони євро», - заявив голова Мінфіну британській газеті Financial Times.За його словами, багато хто не усвідомлює ціни такої зміни структури як для Греції, так і для єврозони. Він вказав, що дефолт Греції за своїми зобов'язаннями спровокує обвали на так званих периферійних ранках облігацій Португалії та Ірландії. Нагадаємо, що Греція в понеділок увечері отримала 6,5 мільярдів євро з другого траншу програми кредитного сприяння Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду. Решта грошей із другого траншу - 2,5 мільярда євро - надійде на рахунок грецького Центробанку у вівторок. У травні поточного року Греція домовилася з Євросоюзом і МВФ про надання їй фінансової допомоги у 110 мільярдів євро у вигляді 3-річної програми кредитування за пільговими ставками. Натомість Афіни зобов'язані проводити радикальну програму скорочення бюджетного дефіциту, який за підсумками 2009 року досяг позамежних 13,6% від ВВП країни. Держборг Греції оцінюється у 300 мільярдів євро, що перевищує річний ВВП країни. У травні Греція отримала перший кредитний транш у розмірі 20 мільярдів євро.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі