Для фінансування судів Янукович пропонує ввести судові збори

Поділитися
Президент України Віктор Янукович виступає за введення судових зборів на даному етапі реформування судової системи для кращого забезпечення діяльності судів, у тому числі їх фінансування.
Президент України Віктор Янукович виступає за введення судових зборів на даному етапі реформування судової системи для кращого забезпечення діяльності судів, у тому числі їх фінансування.«На даному етапі забезпечення роботи судів, фінансові питання, безумовно, складні, але ми будемо їх вирішувати, однозначно, будемо покращувати і забезпечувати суддів усім необхідним. І одним із шляхів досягнення цієї мети я бачу введення інституту судового збору», - сказав він у четвер, 16 вересня, у своєму виступі на десятому позачерговому з'їзді суддів України. За словами голови держави, надходження від судового збору відповідно до європейських стандартів мають скеровуватися на фінансування діяльності судів. При цьому він підкреслив, що розмір судового збору буде диференційований залежно від виду і складності справи. Окрім того, він відзначив, що порядок визначення, розміру та оплати судового збору повинен бути «простим і зрозумілим для всіх». «Переконаний, що новий статус Державної судової адміністрації України як складової судової системи буде сприяти поліпшенню матеріально-технічного забезпечення судів», - додав Янукович. Окрім того, говорячи про реформу кримінальної юстиції, президент не виключив внесення змін до Конституції. «Зараз актуальним є проведення реформи кримінальної юстиції...прокуратура і адвокатура будуть реформовані для того, щоб самі представники цих органів відігравали провідну роль у кримінальному процесі на принципах змагальності. Створення єдиної комп'ютеризованої системи для всіх судів - гостра проблема часу. Я не виключаю і того, що з метою завершення реформи будуть внесені відповідні зміни і до Конституції України», - сказав він. Як повідомлялося, раніше заступник голови адміністрації президента - керівник Головного управління з питань судової реформи і судоустрою Андрій Портнов заявляв, що найближчим часом в Україні має відбутися реформа кримінальної юстиції. Відповідальними за реформування кримінальної судочинства Янукович призначив міністра юстиції Олександра Лавриновича і Портнова.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі