У Гімалаях виявлена невідома науці популяція високогірних тигрів

Поділитися
У Гімалаях на території держави Бутан виявлено невідому науці популяцію високогірних тигрів. Відкриття зробили журналісти британської телерадіомовної корпорації Бі-бі-сі, що вирушили на пошуки таємничих тварин, про яких часто розповідали місцеві жителі.
У Гімалаях на території держави Бутан виявлено невідому науці популяцію високогірних тигрів. Відкриття зробили журналісти британської телерадіомовної корпорації Бі-бі-сі, що вирушили на пошуки таємничих тварин, про яких часто розповідали місцеві жителі.Вчені давно підозрювали, що тигри можуть жити на великій висоті, хоча з цього приводу не було переконливих доказів. Жителі декількох гімалайських сіл неодноразово розповідали про диких кішок, які зустрічалися їм на висоті до 4 тисяч метрів. Для перевірки подібних тверджень, відомий дослідник цих кішок Алан Рабіновіц вирушив до Бутану разом зі знімальною групою Бі-бі-сі. Одним з основних її співробітників був досвідчений оператор Гордон Б'юканан. Він знімає тигрів в їхньому природному середовищі існування вже більше 10 років. Під керівництвом вченого Б'юканан встановив у горах Бутану кілька «камер-пасток», які автоматично починали працювати, зафіксувавши поруч рух. Знімальну апаратуру поставили на висоті від 3 тисяч до 4,1 тисячі метрів - вище цього порогу дерева не виживають. Знімальна група повернулася до своїх «пасток» три місяці по тому. За цей час камери зафіксували величезну кількість диких тварин, у тому числі лисиць, очеретяних котів, мавп, леопардів, гімалайських ведмедів, серау, мускусних оленів і навіть червону панду. Але найдивнішими були кадри, на яких відображена пара диких тигрів - самець і самка. Зроблені вони були камерою, встановленою на максимальній висоті, - 4,1 тисячі метрів. На знімках видно, як великий тигр-самець залишає запахову мітку; тигриця при цьому явно готувалася до годівлі потомства. Подібна поведінка свідчить про те, що ці тварини дійсно живуть тут, а не просто іноді заходять на таку висоту. Камери Бі-бі-сі також «знайшли» тигрів і на висоті 3 тисячі метрів. Кадри, отримані в Бутані, - перше свідчення того, що тигри можуть жити на такій великій висоті. До цього цих хижаків у Бутані не вдавалося зафіксувати на плівці ще нікому. «Той факт, що вони тут мешкають, дуже важливий для тигрів у дикій природі, для їхнього майбутнього», - сказав Бьюканан. При цьому в заяві Бі-бі-сі вказується, що компанія не буде оприлюднювати точне місце розташування виявлених тигрів. Таким чином вона сподівається вберегти тварин від браконьєрів.

За матеріалами: Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі