"Укрвакцина" планує найняти юрконсультантів за 1,9 мільйона гривень

Поділитися
Державне підприємство "Укрвакцина" має намір найняти міжнародну юридичну компанію Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LLP для надання консультативних послуг з юридичних питань і для представництва в Україні та за її межами.
Державне підприємство "Укрвакцина" має намір найняти міжнародну юридичну компанію Akin Gump Strauss Hauer & Feld, LLP для надання консультативних послуг з юридичних питань і для представництва в Україні та за її межами.Як мовиться в інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника, оприлюдненій в системі розкриття інформації щодо держзакупівель у п'ятницю, ціна пропозиції Akin Gump склала 1,9 мільйона гривень. Згідно із законом про держзакупівлі, який набув чинності в кінці липня цього року, інформація про застосування процедури закупівлі в одного учасника публікується протягом трьох робочих днів з моменту прийняття відповідного рішення. Замовник повинен також погодити застосування цієї процедури в уповноваженому органі, опублікувати його і, у разі позитивного рішення, має право на укладення договору про закупівлі через 5-14 днів.

Минулої п'ятниці американська компанія Trout Cacheris, найнята діючим урядом для оцінки діяльності попередників у період із 2008 року по перший квартал 2010 року, повідомила про подання позову до американського суду у зв'язку з закупівлями "Укрвакциною" ліків за завищеними цінами.

Trout Cacheris уточнила, що подала позов до суду у Портленді (Орегон) від імені підрозділу Кабінету Міністрів спільно з Akin Gump, яку вона залучила до співпраці для виконання отриманого в Україні замовлення ще у травні цього року. Позов поданий у рамках розслідування діяльності "Укрвакцини". Уряд України звинувачує американську компанію Olden Group в тому, що вона була частиною міжнародної змови, пов'язаної з продажем шахрайської вакцини та інших лікарських препаратів. У позові стверджується, що у 2008-2009 рр. Olden Group, що належить офшорним компаніям з Белізу і о.Ніуе, зіграла ключову роль у змові з метою незаконного завищення ціни мільйонів доз вакцини, яка закуповується для української системи охорони здоров'я. Згідно з  судовою скаргою, Olden Group та інші учасники змови використовували офшорні підставні фірми для відмивання грошових надходжень від схеми через банки у Латвії, США та інших країнах. Як передбачається, через схему за кілька років пройшли платежі "Укрвакцини" і Кабінету міністрів України на суму понад 50 мільйонів доларів.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі