Ахмадінеджад: Прем'єр-міністр Ізраїлю - серійний вбивця

Поділитися
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад розкритикував прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, назвавши того «серійним вбивцею». Із відповідною заявою він виступив в інтерв'ю з легендарним телеведучим CNN Ларрі Кінгом, частину якого було показано в середу, 22 вересня.
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад розкритикував прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, назвавши того «серійним вбивцею». Із відповідною заявою він виступив в інтерв'ю з легендарним телеведучим CNN Ларрі Кінгом, частину якого було показано в середу, 22 вересня.Махмуд Ахмадінеджад, який зараз знаходиться у Нью-Йорку для участі у Генасамблеї ООН, заявив, що ізраїльський прем'єр - «серійний убивця», якого «треба віддати під суд за вбивства жінок і дітей». Під час інтерв'ю президент Ірану знову заявив, що його країна не створює ядерну бомбу. «Ми не намагаємося створити бомбу, - запевнив Махмуд Ахмадінеджад. - Ми не зацікавлені в ній і не думаємо, що вона принесе нам користь». При цьому він відзначив, що жорсткі економічні санкції, введені проти Ірану через ядерну програму, не шкодять країні. Ахмадінеджад також додав, що «реальну загрозу світові несуть бомби, які є в розпорядженні уряду США та сіоністського режиму». Під час інтерв'ю зайшла мова і про можливу зустріч лідерів Сполучених Штатів та Ірану. Махмуд Ахмадінеджад у зв'язку з цим відзначив, що «все залежить від обставин». «Ми оголосили, що готові провести вільний діалог з ним на сесії Генеральної асамблеї ООН. Я думаю, він (Барак Обама, - ред.) буде радий, сидячи перед представниками інших держав та ЗМІ, обговорити наші точки зору, - сказав іранський лідер. - Гадаю, що зустріч буде позитивною і всі зможуть почути, що ми хочемо сказати, і допомогти вирішити багато проблем». Дипломатичні відносини між країнами були розірвані у 1979 році, коли після Ісламської революції група іранських студентів захопила в заручники 66 громадян США, що знаходилися у посольстві в Тегерані, і утримувала більшість з них протягом 444 днів. Відтоді офіційні контакти між державами відбуваються за допомогою представництв Швейцарії. Тим часом, за даними американських ЗМІ, днями дипломати зі Сполучених Штатів та Ірану почали таємні переговори, які направлені на встановлення неофіційних дипломатичних відносин.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі