Гідрометцентр пообіцяв українцям теплу зиму

Поділитися
Середньомісячна температура повітря в жовтні буде 7-9° тепла, на півдні - до 12°, що є близьким до середніх багаторічних значень, у східній частині місцями - вище цих значень. Про це 23 вересня повідомили у прес-службі Гідрометцентру, посилаючись на аналіз кліматичних даних і прогностичних розробок Українського науково-дослідного гідрометінстітуту, Українського гідрометцентру, а також прогностичних даних Гідрометцентру Росії та Національної гідрометеорологічної служби США.
Середньомісячна температура повітря в жовтні буде 7-9° тепла, на півдні - до 12°, що є близьким до середніх багаторічних значень, у східній частині місцями - вище цих значень. Про це 23 вересня повідомили у прес-службі Гідрометцентру, посилаючись на аналіз кліматичних даних і прогностичних розробок Українського науково-дослідного гідрометінстітуту, Українського гідрометцентру, а також прогностичних даних Гідрометцентру Росії та Національної гідрометеорологічної служби США.У листопаді середня місячна температура буде близькою до середніх багаторічних значень, у східній частині, можливо, місцями вищою за норму і становитиме 1-4° тепла, у південних областях та в Криму місцями 6-8° тепла. У грудні на більшій частині території країни з імовірністю 55-70% температура буде близькою до норми; середня місячна температура буде 1-4° морозу, у південних областях та на Закарпатті 0-2° морозу, у Криму до 2° тепла. Січень очікується теплим (ймовірність 70-75%, у західних областях - 50%), імовірність холодного січня незначна - 10-15%; середньомісячна температура в більшості областей буде 3-6° морозу, на півдні та Закарпатті 1-3° морозу, в Криму до 2° тепла. Лютий у західних областях буде близьким до норми (ймовірність 55%), на решті території з імовірністю 60-65% тепліше, ніж звичайно; ймовірність холодного лютого незначна - 5-15%. Середня місячна температура в лютому становитиме 2-5° морозу, у східній частині - до 7° морозу, на Закарпатті та крайньому півдні 0-2° морозу. Орієнтовний прогноз на осінньо-зимовий сезон буде уточнюватися місячними, декадними та короткостроковими прогнозами.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі