У Британії введено в експлуатацію найбільший офшорний вітропарк

Поділитися
Найбільший у світі вітропарк офіційно введено в експлуатацію біля узбережжя англійського графства Кент. Про це у четвер, 23 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. Власником вітропарку вартістю понад 1 млрд доларів є шведська енергетична компанія Vattenfall.
Найбільший у світі вітропарк офіційно введено в експлуатацію біля узбережжя англійського графства Кент. Про це у четвер, 23 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. Власником вітропарку вартістю понад 1 млрд доларів є шведська енергетична компанія Vattenfall. Vattenfall повідомляє, що 100 турбін, які входять до комплексу, зможуть забезпечувати електроенергією до 200 тисяч будинків. На відкритті об'єкта побував міністр енергетики Великобританії Кріс Хун, який дуже добре відгукнувся про розвиток вітроенергетики в цілому та про вітропарк зокрема. «Ми маємо унікальну можливість стати одним зі світових лідерів у цій сфері енергетики. Ми - острівна країна, й маємо максимально використовувати наші вітряні, хвильові й припливні ресурси. Я знаю, що ще багато необхідно зробити для того, щоб заручитися необхідними інвестиціями в екологічні види енергетики, й уряд країни готовий зробити все, що в наших силах», - сказав міністр. Будівництво об'єкта тривало два роки й було завершено в червні 2010 року. Вітротурбіни заввишки 115 метрів розташовані у воді на території в 35 кв км й у погожу днину їх видно з берега. Зараз у Британії близько 250 вітряних електростанцій і ще 12 офшорних, а кількість генераторів наближається до трьох тисяч. Vattenfall також є власником вітропарку Kentish Flats, що має 30 турбін. Відкритий п'ять років тому, цей проект став одним з перших у Британії. Активісти-екологи закликають уряд більше інвестувати у відновлювані джерела енергії. На сьогодні з відновлюваних джерел Британія отримує лише 3%  електроенергії. Поставлено завдання до 2020 року збільшити цю частку до 15%.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі