Банки не хочуть скасування позасудового стягнення заставного майна

Поділитися
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" (УКБС) відзначає неприйнятність проекту Закону "Про аукціони" (реєстр. №7002 від 19.07.2010), яким пропонується врегулювати відносини, пов'язані з організацією і проведенням аукціонів в Україну. Про це йдеться в офіційній заяві банківської асоціації.

Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" (УКБС) відзначає неприйнятність проекту Закону "Про аукціони" (реєстр. №7002 від 19.07.2010), яким пропонується врегулювати відносини, пов'язані з організацією і проведенням аукціонів в Україну. Про це йдеться в офіційній заяві банківської асоціації. УКБС вважає, що передбачене скасування позасудового порядку звернення стягнення на заставне майно позбавляє банки і позичальників можливості врегулювати суперечку добровільно, оперативно і з мінімальними витратами. До того ж, несумлінні позичальники отримують додаткові можливості для зловживання правом при розгляді справи судом та уникнення виконання зобов'язань перед банком. Експерти відзначають, що положення документу суперечать Конституції України і несуть системну загрозу для банківської системи України через збільшення обсягу проблемної заборгованості банків, порушення прав громадян-вкладників і подальшу дестабілізацію системи кредитування національної економіки. Експерти називають норми законопроекту «неприйнятними і руйнівними для економіки країни, оскільки вони позбавляють кредиторів одного з найбільш дієвих та оперативних інструментів захисту своїх прав, передбаченого чинним законодавством України». "Для недопущення руйнування в Україні основних принципів правової держави, наша Асоціація пропонує виключити із законопроекту зміни до Цивільного кодексу України, законів України "Про виконавче провадження", "Про заставу", "Про іпотеку", "Про нотаріат", що скасовують порядок позасудового врегулювання питання про звернення стягнення на предмет застави/іпотеки та звернення стягнення на підставі виконавчого напису нотаріуса», - зазначає генеральний директор УКБС Галина Оліфер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі