Гриценко: Схема махінацій з пальним у Косово координується з Києва

Поділитися
Схема махінацій з пальним у Косово координується з Києва, заявив голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко в понеділок, 27 вересня.
Схема махінацій з пальним у Косово координується з Києва, заявив голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко в понеділок, 27 вересня.Про це повідомляє прес-служба політика. «Газети пишуть, що українські та французькі миротворці займаються махінаціями, заробляють на продажу, перепродажу та розмитненні пального. У цих публікаціях наводяться дані за кілька років, тому стає зрозуміло, що справа не лише в цих хлопцях – наших солдатах, які служать у контингенті, адже вони кожні півроку міняються», - зазначив він. На думку депутата, зараз дуже важливо притягти винних у цій справі до відповідальності і дати чесну відповідь, хто розробив цю схему. «Тоді довіра до України відновиться. Якщо ж ми приховаємо організаторів, знайдемо стрілочника, якогось капітана, то нам знову не повірять і це буде втрата для іміджу не лише Збройних сил, а й України в цілому», - наголосив Гриценко. Відповідаючи на питання, чи призведе цей скандал до того, що Україну більше не запрошуватимуть до участі в миротворчих операціях, екс-міністр оборони зазначив: «Ні. У світі зараз дуже багато гарячих точок, їх число не зменшується, тому існує велика потреба у миротворчих підрозділах. Я думаю, що світ зафіксує цю подію, але не буде відмовляти українцям  в участі у миротворчих місіях. Тим паче, що наша місія у Косово здійснюється за кошти з українського бюджету. Тому, якби нас звідти «попросили», НАТО треба було б шукати якусь іншу країну, яка б за власний кошт виконувала цю місію». Гриценко впевнений, український миротворчий контингент залишиться у Косово, але «бензинова пляма» вже лягла на мундири українських військових. Раніше «Дзеркало тижня» з посиланням на свої джерела повідомляло, що військовослужбовці українського контингенту KFOR протягом 2006—2009 років здійснювали масштабні махінації з поставками і продажем пального у Косово. Окрім того, українські військові продавали сертифікати для постачань палива, нібито необхідного для потреб українського контингенту, що давали право на безмитне ввезення палива. Слідством встановлено, що українські миротворці оформили і надали офіційні документи KFOR приватній фірмі Lukoil Neftohim Bourgas, яка використовувала ці папери для незаконних операцій з паливом. Наразі розслідуванням займається Генеральна прокуратура.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі