Британська бібліотека збирається викласти в інтернет у вільному доступі 250 грецьких рукописів

Поділитися
© wallpaperbarcelonafc.blogspot.com
Британська бібліотека збирається найближчим часом викласти в інтернет близько 250 давньогрецьких рукописів, які є оригінальними текстами байок Езопа, що були знайдені в 1844 році біля святої гори Афон. Про це в понеділок, 27 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.

Британська бібліотека збирається найближчим часом викласти в інтернет близько 250 давньогрецьких рукописів, які є оригінальними текстами байок Езопа, що були знайдені в 1844 році біля святої гори Афон. Про це в понеділок, 27 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. Куратор програми Скот Маккендрік завив, що рукописи будуть доступні кожному користувачу інтернету без будь-якої оплати. Ця публікація, за його словами, дуже допоможе багатьом історикам, дослідникам Біблії й тим студентам, які вивчають класичну філологію. Планують, що до 2012 року світова громадськість побачить у Мережі ще чверть відсканованого архіву, який складається з тисячі манускриптів. Британська бібліотека вже оцифрувала значну частину своєї колекції. У 2009 році співробітники бібліотеки опублікували в Мережі 800 аркушів Синайського кодексу, одного з двох найстаріших грецьких списків Старого й Нового завітів. Разом з Британською бібліотекою над проектом впродовж чотирьох років працювали Російська національна бібліотека, Бібліотека Лейпцизького університету, а також Бібліотека монастиря святої Катерини на Синаї. Крім того, британці забезпечили користувачам онлайн-доступ до Євангелія з Ліндісфарна, ілюстрованої рукописній книги, створеної наприкінці VII - початку VIII століть. Бібліотека також виклала в інтернет кілька нарисів і креслень Леонардо да Вінчі.

За матеріалами Газета.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі