Польща легалізує спрощене працевлаштування українців

Поділитися
© adme.ua
Влада Польщі планує із наступного року законодавчо закріпити можливість спрощеного працевлаштування для громадян України. Про це повідомив заступник директора управління у справах іноземців Прикордонної служби Польщі Анджей Якубашек.
Влада Польщі планує із наступного року законодавчо закріпити можливість спрощеного працевлаштування для громадян України. Про це повідомив заступник директора управління у справах іноземців Прикордонної служби Польщі Анджей Якубашек.«Політичне рішення прийнято. Залишається виписати відповідне розпорядження», - сказав представник Прикордонної служби, яка спільно з інспекціями із праці контролює легальність працевлаштування іноземців у Польщі. За словами Анджея Якубашека, влада Польщі в новому документі навряд чи передбачить подальшу лібералізацію системи спрощеного працевлаштування для українців та громадян інших держав, які мають право працювати без офіційних дозволів. За його словами, це пов'язано у першу чергу із зростанням рівня безробіття у Польщі, яке перевищує 11%. Анджей Якубашек також зазначив, що зменшення зловживань при спрощеній системі працевлаштування у Польщі, яку іноземці нерідко використовували для отримання візи, а потім намагалися нелегально виїхати до інших держав Європейського Союзу. Нагадаємо, Польща з липня 2007 року дозволила громадянам України, РФ та Білорусі працювати у Польщі без офіційного дозволу, а тільки за зареєстрованою заявкою роботодавця, протягом шести місяців на рік. Можливість спрощеного працевлаштування була впроваджена у формі експерименту до 2010 року, але торік Польща продовжила експеримент ще й на поточний рік і включила до нього громадян Молдови та Грузії. Із моменту впровадження системи до кінця минулого року українці отримали 320 тисяч заявок на роботу, що становить більше 90% всіх зареєстрованих. 28 вересня посол Польщі в Україні Яцек Ключковський заявив, що Польща ініціює розширення зони малого прикордонного руху з України на прикордонні області.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі