Розпочався апеляційний суд у справі The Pirate Bay

Поділитися
У Стокгольмі відбулося перше засідання апеляційного суду з приводу найбільшого торрент-трекера The Pirate Bay. Творці сервісу подали апеляцію, оскільки суддя першої інстанції, який визнав їх винними, виявився пов'язаним з організаціями, які представляли інтереси позивачів.
У Стокгольмі відбулося перше засідання апеляційного суду з приводу найбільшого торрент-трекера The Pirate Bay. Творці сервісу подали апеляцію, оскільки суддя першої інстанції, який визнав їх винними, виявився пов'язаним з організаціями, які представляли інтереси позивачів.На початку минулого року творцям сервісу Фредріку Нею, Готтфріду Свартхольму, Петеру Сунде та Карлу Лундстрему були пред'явлені звинувачення у сприянні порушенням авторського права. Під час розгляду значна частина звинувачень була знята, але квартет все ж таки визнали винним; покарання - рік в'язниці і штраф 30 мільйонів крон (3,56 мільйона доларів) на користь гігантів індустрії розваг. Незабаром з'ясувалося, що суддя, який розглядав справу, є учасником відразу двох організацій, що наглядають за дотриманням авторських прав. Більше того, виявилося, що слідчий під час розслідування отримував зарплату у компанії Warner Bros., що була одним з позивачів. Винесений вирок був оскаржений. При цьому один з обвинувачених, Готфрід Свартхольм, не зміг дістатися до Стокгольма зі свого будинку у Камбоджі з медичних причин. Перше засідання, власне, і було присвячено дебатам з приводу його права не бути присутнім на слуханнях. Суд прихильно поставився до аргументів адвоката, але захотів побачити до 7 жовтня відповідну довідку. Після цього сторона звинувачення знову виклала свою версію історії «піратської бухти» і розслідування її діяльності. Слухання планується завершити 15 жовтня.

За матеріалами Компьюленты

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі