Російський Чорноморський флот відмовився платити Україні податки

Поділитися
Російські моряки в Адміністративному суді Севастополя оскаржили рішення міських податківців, які наполягали на тому, що «13 судноремонтний завод Чорноморського флоту» порушив закон «Про податок на додану вартість». Про це у четвер, 30 вересня, пише газета Дело.

Російські моряки в Адміністративному суді Севастополя оскаржили рішення міських податківців, які наполягали на тому, що «13 судноремонтний завод Чорноморського флоту» порушив закон «Про податок на додану вартість». Про це у четвер, 30 вересня, пише газета Дело.

Зокрема, у жовтні-листопаді 2009 року податкова міліція Нахімовського району Севастополя провела перевірку «13 судноремонтного заводу Чорноморського флоту».

Податківці перевіряли діяльність підприємства за період із квітня 2008 року по жовтень 2009-го. У результаті відомство встановило, що російські власники підприємства недоплатили в якості податку на додану вартість 11,5 млн грн. У результаті заводу виставили рахунок: 11,5 млн грн. в якості основного боргу, і ще 11,5 млн грн. у якості штрафу. Загалом вийшло 23 млн грн.

Представники «13 судноремонтного заводу Чорноморського флоту» вирішили, що підрахунки податкової незаконні і подали позов до суду. У позовній заяві представники підприємства зазначили, що ремонт суден відбувався на території військових кораблів, яка є територією Росії, хоча й розташована в українській акваторії. А, отже, завод не мав би сплачувати податок на додану вартість.

У свою чергу суд визнав, що військові кораблі іноземної держави, у даному випадку Росії, не є частиною території України, у тому числі митної, а зберігають статус території держави, під прапором якої вони знаходяться. І, отже, претензії українських податківців до російського Чорноморського флоту безпідставні.

В результаті у вересні цього року Окружний адміністративний суд Севастополя ухвалив рішення на користь "13 судноремонтного заводу" і скасував рішення севастопольських податківців.

Нагадаємо, 21 квітня Президент України Віктор Янукович і Президент РФ Дмитро Медвєдєв домовилися, що Росія знизить для України ціни на газ на 30%, а за цей термін базування Чорноморського флоту РФ у Севастополі буде продовжено на 25 років.

За матеріалами Дело

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі