Кабмін зобов'язав торгівлю перейти на платіжні картки

Поділитися
Кабінет Міністрів України видав постанову, якою зобов'язав усі суб'єкти господарювання у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг, які використовують касові апарати, перейти на обов'язкове приймання платіжних карток.

Кабінет Міністрів України видав постанову "Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів" №878 від 29 вересня 2010 року, згідно з яким всі суб'єкти господарювання, які ведуть діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг і використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні здійснити перехід на обов'язкове приймання спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги).

При цьому в наявності обов'язково повинен бути хоча б один картковий термінал, в інших випадках - кількість терміналів з обслуговування пластикових карток не має становити менше половини працюючих касових апаратів.

Зокрема, до 1 липня 2011 року перехід на обов'язкове приймання "пластику" повинні здійснити суб'єкти господарювання (окрім суб'єктів малого підприємництва) у населених пунктах чисельністю понад 100 тис. осіб, а до 31 грудня 2011 року - всі інші, включаючи малий бізнес.

Водночас, звільняються від обов'язкового приймання спеціальних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) заклади громадського харчування закритого типу, які обслуговують певний контингент споживачів, зокрема, особовий склад Збройних Сил та інших військових формувань, студентів, учнів і викладачів вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх навчальних закладів, працівників промислових підприємств, підприємства торгівлі із торговою площею до 20 кв. метрів (окрім автозаправних станцій), а також суб'єкти господарювання, які ведуть господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення менше 25 тис. осіб.

Антимонопольному комітету доручено проводити моніторинг розмірів комісійних винагород, встановлених банками за операції, що здійснені з використанням спеціальних платіжних засобів, і розмірів міжбанківських комісій, встановлених платіжними організаціями. У разі їхнього необгрунтованого підвищення - вживати заходів, передбачених законодавством.

За матеріалами: сайт Кабінету Міністрів України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі