Проти екс-глави Держмитниці Макаренка порушено нову справу

Поділитися
Адвокат екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка Юрій Сухов заявляє про порушення проти його підзахисного нової кримінальної справи за підозрою у зловживанні службовим становищем.
Адвокат екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка Юрій Сухов заявляє про порушення проти його підзахисного нової кримінальної справи за підозрою у зловживанні службовим становищем.Про це він повідомив журналістам на прес-конференції у п'ятницю, 1 жовтня, в Києві. За словами Сухова, у четвер, 30 вересня, Макаренко був доставлений до СБУ, де йому повідомили про закриття кримінальної справи за підозрою у службовій халатності у зв'язку з відсутністю складу злочину, і порушення нової кримінальної справи за ст.364 Кримінального кодеку Україні за підозрою у зловживанні службовим становищем. Сухов також зазначив, що у цей же день Макаренку було пред'явлено постанову про порушення нової кримінальної справи і пред'явлено звинувачення у зловживанні службовим становищем у справі про розмитнення газу RosUkrEnergo. Адвокат також обурився діями СБУ, яка забрала Макаренка із СІЗО і доставила до спецвідомства, не дивлячись на його погане самопочуття. У зв'язку з таким розвитком подій, адвокат вже звернувся до Генерального прокурора з клопотанням, в якому просить допомогти у ситуації. "Я вже офіційно звернувся до Генерального прокурора України, відповідне клопотання про те, щоб він особисто вивчив і допоміг розібратися у ситуації, вже направив", - заявив Сухов. Окрім того, він додав, що планує звернутися до Шевченківського суду Києва з приводу таких дій слідчого. Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва визнав, що НАК зобов'язана повернути РУЕ 12,1 мільярда кубометрів газу до 1 вересня або в інший термін, погоджений сторонами. Рішення було винесено 13 серпня. Суд розглядав претензії РУЕ до НАК, за якими 8 червня Стокгольмський арбітраж став на бік трейдера. «Трибунал постановив, що «Нафтогаз» порушив контракт 3/04, позбавивши «РосУкрЕнерго» доступу до 11 мільярдів кубометрів природного газу, які належать останньому», — йдеться в документі. Також там зазначено, що «Нафтогаз» винен РУЕ 184 мільйони доларів. Таким чином, український суд повністю підтвердив вердикт міжнародного арбітражу, що було необхідно для виконання рішення в Україні. У даній справі звинувачення були пред'явлені колишньому першому заступнику голови НАК Ігорю Діденку, екс-главі Держмитниці Анатолію Макаренку і колишньому заступнику начальника Енергетичної регіональної митниці Тарасу Шепітьку. Пізніше Печерський райсуд задовольнив клопотання СБУ, видавши санкцію на затримання четвертого обвинуваченого у справі про відчуження газу «РосУкрЕнерго» екс-головного бухгалтера НАК Марії Кушнір.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі