На парламентських виборах у Латвії перемагає блок «Єдність»

Поділитися
У Латвії, де в суботу, 2 жовтня, пройшли чергові парламентські вибори, підраховано голоси з 90% виборчих дільниць.

У Латвії, де в суботу, 2 жовтня, пройшли чергові парламентські вибори, підраховано голоси з 90% виборчих дільниць.

За попередніми даними, лідирує проурядовий правоцентристський блок «Єдність», який отримав підтримку приблизно 31,09% виборців. Одним з лідерів блоку є прем'єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс.

Домбровскіс вже прокоментував результати виборів, заявивши, що вони свідчать про підтримку виборцями нинішньої політики влади та прагнення жителів Латвії до стабільності. Найпевніше, що цьому блоку вдасться сформувати коаліцію.

Друге місце виборці віддали опозиційної партії «Центр згоди», що користується підтримкою російськомовного населення Латвії. Вона набирає, за попередніми даними, 24,34% голосів. Згідно з попередніми опитуваннями виборців, партія «Центр згоди» повинна була набрати найбільше голосів.

На третьому місці «Союз зелених і селян», за який проголосували 21,05% виборців. Також до сейму десятого скликання проходять об'єднання «За кращу Латвію» (7,84%) і національне об'єднання «Все - Латвії!» - «Вітчизні і Свободі» / ДННЛ - (7,61%). Представлена в нинішньому сеймі партія «За права людини в єдиній Латвії» набрала всього 1,39%. голосів.

Явка виборців на парламентських виборах склала близько 62% виборців. Це трохи більше, ніж на виборах у Сейм дев'ятого скликання, що відбулися в 2006 році.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна», LENTA.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі