У Голландії судять політика, який відзняв антиісламський фільм

Поділитися
В Амстердамі починається суд над ультраправим політиком Гіртом Вілдерсом. Він звинувачується у розпалюванні ненависті до мусульман. Окрім того, державна прокуратура пред'явила йому звинувачення в ображанні релігійних почуттів мусульман.
В Амстердамі починається суд над ультраправим політиком Гіртом Вілдерсом. Він звинувачується у розпалюванні ненависті до мусульман. Окрім того, державна прокуратура пред'явила йому звинувачення в ображанні релігійних почуттів мусульман.Звинувачення пред'явлено на підставі публічних усних і письмових висловлювань Вілдерса, здійснених ним у період із жовтня 2006 по березень 2008 року. Вперше політик постав перед судом за цими звинуваченнями у січні 2010 року. Тоді Вілдерс відкинув усі звинувачення на свою адресу, підкресливши, що принцип свободи слова дає йому право висловлювати власну думку. Судді, тим не менше, зробили висновок, що його висловлювання перевищили межі політичної суперечки, і має відбутися судовий процес. У випадку, якщо провина політика буде доведена, йому може загрожувати до 16 місяців тюремного ув'язнення і значний грошовий штраф. 47-річний лідер Партії свободи відомий як запеклий критик ісламу, який він вважає "серйозною загрозою демократії". Вілдерс заявляє своєю головною метою "не допустити ісламізації Нідерландів". Сумнівну світову популярність політику приніс фільм «Фітна» («Смута»), опублікований в інтернеті у березні 2008 року. 17-хвилинне відео, де показані терористичні атаки, супроводжується читанням цитат з Корану, що закликають до війни з невірними. Вілдерс назвав закладені у Корані ідеї фашистськими і заявив, що вважає іслам небезпечним для західної культури, що викликало протести мусульман по всьому світу, а також негативну реакцію офіційних структур, пише Корреспондент.net. Самому Вілдерсу був заборонений в'їзд до низки європейських країн. Додамо, у червні 2010-го партія Вілдерса зайняла третє місце на парламентських виборах у Нідерландах, що дозволило її представникам зайняти більше 20 депутатських крісел замість колишніх дев'яти. У кінці вересня лідер ПС заявив, що майбутній уряд країни введе заборону на носіння паранджі в громадських місцях.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі