Internet Explorer втрачає своїх користувачів

Поділитися
© emlabonte.blogspot.com
Дослідницький підрозділ компанії StatCounter у середу, 6 жовтня, оприлюднив статистику світового ринку браузерів. Вперше на частку Internet Explorer (IE) припало менше половини ринку - 49,87%. Це, втім, не завадило браузерам компанії Microsoft залишитися лідерами. У серпні на частку IE припадало 51,34% світового ринку, у вересні торік - 58,37%.
Дослідницький підрозділ компанії StatCounter у середу, 6 жовтня, оприлюднив статистику світового ринку браузерів. Вперше на частку Internet Explorer (IE) припало менше половини ринку - 49,87%. Це, втім, не завадило браузерам компанії Microsoft залишитися лідерами. У серпні на частку IE припадало 51,34% світового ринку, у вересні торік - 58,37%.На другому місці у світі браузери Firefox із часткою 31,5% (у серпні - 31,09%, рік тому - 31,34%). Chrome від Google продовжує агресивно нарощувати присутність на ринку. За рік частка браузера Chrome практично потроїлася - із 3,69 до 11,54%. Першим серйозним замахом на монополію Microsoft була браузерна війна у кінці 1990-х рр. між IE і продукцією компанії Netscape Communications. Вона закінчилася переконливою перемогою Microsoft. Частка її продукції у певний момент займала 90% ринку. Першим серйозним конкурентом IE став Firefox, торік до нього додався Chrome. Важливу роль в їхній експансії відіграла угода від грудня минулого року між Microsoft і ЄС, зазначив гендиректор StatCounter Егуда Каллен в інтерв'ю Business Wire. Документ дозволив користувачам операційної системи Windows з березня цього року самим обирати браузер. Регіональна картина часом помітно відрізняється від загальносвітової. Так, у Європі частка IE у вересні становила 40,3%, у Північній Америці - 52,3%. А в Росії користувачі віддають перевагу іншіим браузерам. Лідер ринку у вересні - Firefox (33,03%), на другому місці - Opera (30,18%), IE лише на третьому (25,61%), у Chrome 8,84%, у Safari - 1,58% . Нагадаємо, у червні частка Internet Explorer опустилася нижче 60%. Веб-браузером компанії Microsoft в липні користувалися 60,7% власників комп'ютерів з підключенням до Інтернету, у червні ринкова частка IE дорівнювала 60,3%, а в травні - 59,7%.

За матеріалами Ведомости

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі