Глава МВФ таки визнав загрозу початку "валютних війн"

Поділитися
© azerbaijan-irs.com
За словами голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана, у світі спостерігаються ознаки того, що деякі країни намагаються використати курс своєї валюти як свого роду зброю, проте вираз «валютна війна» може бути дещо перебільшений. Разом з тим глава МВФ попередив, що такі дії можуть серйозно підірвати оздоровлення світової економіки. Про це він сказав в інтерв'ю Бі-бі-сі.
За словами голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана, у світі спостерігаються ознаки того, що деякі країни намагаються використати курс своєї валюти як свого роду зброю, проте вираз «валютна війна» може бути дещо перебільшений. Разом з тим глава МВФ попередив, що такі дії можуть серйозно підірвати оздоровлення світової економіки. Про це він сказав в інтерв'ю Бі-бі-сі.«Але факт залишається фактом - багато країн намагаються знайти своє власне рішення глобальної проблеми, а це загрожує успішному відновленню економіки», - говорить фінансист. Стросс-Кан говорить, що розбіжності між країнами з питання курсу їхніх валют наочно демонструють, що рівень співпраці зараз набагато нижчий, ніж у розпал економічної кризи. За минулі кілька тижнів як США, так і Євросоюз піддавали критиці Китай за те, що він нібито штучно занижує курс юаня. Водночас, центральний банк Японії був змушений вжити заходів для того, щоб зупинити зростання курсу єни. Він додав, що уряду Китаю необхідно підвищити курс юаня, для того, щоб економіка країни менше залежала від експорту. І зробити це, за словами Стросс-Кана, потрібно, чим раніше, тим краще. "Про необхідність підвищення курсу юаня всім давно відомо. Питання лише в тому, як скоро це станеться. Але не варто думати, що всі дисбаланси світової економіки зникнуть, як тільки зміниться курс китайської валюти", - заявив глава МВФ.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі