Завершено розслідування смерті Ігоря Індила в райуправлінні міліції

Поділитися
Розслідування кримінальної справи за фактом смерті студента Ігоря Індила в Шевченківському райуправлінні міліції Києва завершено і передано до суду. Про це сказав генеральний прокурор України Олександр Медведько на зустрічі з президентом України у понеділок, 11 жовтня.

Розслідування кримінальної справи за фактом смерті студента Ігоря Індила в Шевченківському райуправлінні міліції Києва завершено і передано до суду. Про це сказав генеральний прокурор України Олександр Медведько на зустрічі з президентом України у понеділок, 11 жовтня. "Під час зустрічі з генеральним прокурором, президент зазначив, що не слід послабляти увагу до даної справи", - відзначили у прес-службі. Янукович висловив надію, що рішення суду у даній справі "буде справедливим". У свою чергу в прес-службі Генпрокуратури уточнили, що дільничний інспектор та інспектор чергової частини Шевченківського райуправління міліції Києва обвинувачуються у перевищенні влади і службовій халатності відповідно (частина 2 статті 365 та частина 1 статті 367 Кримінального кодексу України), які призвели до загибелі студента в райуправлінні. Окрім того, прокуратура внесла подання міністру внутрішніх справ України про усунення причин та умов, які сприяли скоєнню зазначеного злочину. Зокрема, поставлено питання про відповідальність керівників Шевченківського райуправління міліції. "Тривалість розслідування у цій кримінальній справі обумовлена значним обсягом слідчих дій, які проведені у справі, зокрема, судово-медичних експертиз щодо встановлення обставин смерті студента", - уточнили в прес-службі. У свою чергу в прес-службі прокуратури Києва повідомили: "Версія слідства про причетність співробітників міліції до заподіяння Індилу смертельних тілесних ушкоджень під час слідства не знайшла свого об'єктивного підтвердження". "Кримінальну справу з обвинувальним висновком сьогодні направлено на розгляд до Шевченківського районного суду Києва", - додали у прес-службі. Як повідомлялося, у травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-річний студент. 28 травня у зв'язку з його загибеллю прокуратура столиці порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками міліції. Справу порушено за ст. 365 Кримінального кодексу, санкція за якою передбачає позбавлення волі до 10 років. Раніше президент України Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Олександру Медведьку взяти під особистий контроль перевірку об'єктивності розслідування кримінальної справи щодо смерті в Шевченківському районному відділі міліції міста Києва студента Ігоря Індила.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі