Найменшою людиною в світі став непалець зі зростом 65 см

Поділитися
У четвер, 14 жовтня, житель Непалу Хагендра Тапа Магар відсвяткував своє 18-річчя і, таким чином, офіційно став найнижчою дорослою людиною на планеті: його зріст - трохи більше 65 сантиметрів.

У четвер, 14 жовтня, житель Непалу Хагендра Тапа Магар відсвяткував своє 18-річчя і, таким чином, офіційно став найнижчою дорослою людиною на планеті: його зріст - трохи більше 65 сантиметрів.

Присвоєння відповідного титулу було підтверджено представниками Книги рекордів Гіннесса.

Рідні і висували кандидатуру Тапи і раніше, але їхні заявки відхилялися, оскільки  комісія вважала, що до досягнення повноліття претендент на корону може ще вирости. Тому до сьогоднішнього дня він вважався лише найменшим на планеті підлітком.

Тапа забрав  титул найнижчої людини в колумбійця Едварда Ніно Ернандеса, зріст якого становить 70 сантиметрів.

Сьогодні вага Тапи становить 5,5 кг, а при народженні він важив усього 600 гр. Його мати Дхана Майя говорить, що він поміщався у неї на долоні. «А коли він став старшим, мій чоловік носив його в кишені», - сказала вона в інтерв'ю «Бі-бі-сі».

Батько Тапи говорить, що не розуміє, чому син так і не виріс, адже його молодший брат Манеш, якому зараз 13 років, цілком звичайного росту. Непальські лікарі теж не знають, як так вийшло.

У свої 18 років Тапа поводиться, як дитина і до цих пір відвідує дитячий садок. Він чекає свого дня народження та думає про святковому торті, а не про Книгу Гіннесса. «Я хочу великий шоколадний торт з червоними прикрасами», - говорить він.

Коли він вільний від обов'язків у фруктовій крамниці, що тримають його батьки, Тапа роз'їжджає по країні з танцювальною трупою. Своє повноліття він відзначає в курортному місті Покхара в 200 км від столиці Катманду.

Нещодавно  Тапа зустрічався з прем'єр-міністром країни, а в наступному році, який у Непалі оголосили роком туризму, він стане посланцем доброї волі своєї країни.

І він, схоже, готовий до того, що найближчим часом опиниться в оточенні репортерів. «Я дуже радий і щасливий», - зазначає 65-сантиметрова знаменитість.

За матеріалами: BBC Russian

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі