Віктор Пінчук піднявся в рейтингу найвпливовіших діячів мистецтва

Поділитися
Відомий український бізнесмен і громадський діяч, засновник PinchukArtCentre Віктор Пінчук вкотре увійшов до сотні найвпливовіших людей сучасного мистецтва, при цьому він значно покращив свої позиції у порівнянні з попереднім роком. Даний рейтинг щорічно складає авторитетний британський журнал Art Review.
Відомий український бізнесмен і громадський діяч, засновник PinchukArtCentre Віктор Пінчук вкотре увійшов до сотні найвпливовіших людей сучасного мистецтва, при цьому він значно покращив свої позиції у порівнянні з попереднім роком. Даний рейтинг щорічно складає авторитетний британський журнал Art Review.У свіжому переліку найвпливовіших діячів мистецтва Віктор Пінчук посів 37-е місце. При цьому він є єдиним представником країн колишнього СРСР. Віктор Пінчук опинився в цьому рейтингу вже втретє - у 2009 і 2008 роках він займав 53 і 67 місця відповідно. Говорячи про зміну позиції українця, видання ArtReview зазначає: «У цьому році Віктор Пінчук розширив свій вплив, увійшовши до складу правління MOCA в Лос-Анджелесі і заснувавши Future Generation Art Prize - міжнародну премію молодим художникам... Ця премія, яка присуджується раз на два роки міжнародним журі, до складу якого серед інших входять Деніел Бірнбаум, Роберт Сторр та Ай Вейвей, буде вручена молодому художнику (із вже оприлюдненого списку художників до 35 років), який отримає в якості призу 100 000 доларів у грудні» До першої п'ятірки рейтингу цього року увійшли такі галеристи: американець Ларрі Гагосян, швейцарський куратор Ганс Ульріх Обріст, його співвітчизник Іван Вірт, німець Давид Цвірнер і директор MoMA американець Гленн Д. Лоурі. Рейтинг The Power 100, що публікується в останні місяці кожного року - це повний список найбільш помітних фігур світу мистецтва, які оцінюються за їхнім впливом на ситуацію в сучасному мистецтві на міжнародному рівні, фінансовими вкладеннями і діяльністю протягом останніх 12 місяців. За цими критеріями оцінюються художники, колекціонери, галеристи і куратори. До рейтингу також регулярно потрапляють організатори найбільших арт-ярмарків, директори музеїв та фондів. З повним переліком The Power 100 можна ознайомитися тут.

За матеріалами: Art Review, ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі