Завершено досудове слідство у справі пастора Посольста Божого Сандея Аделаджі

Поділитися
У справі афери King's Capital слідчі зібрали 100 томів доказів. Найсерйозніші звинувачення висунуті не пастору Сандею Аделаджі, як очікувалося, а одному з топ-менеджерів компанії.

У справі афери King's Capital слідчі зібрали 100 томів доказів. Найсерйозніші звинувачення висунуті не пастору Сандею Аделаджі, як очікувалося, а одному з топ-менеджерів компанії.

Досудове слідство у справі афери King's Capital, в якій опинився замішаний пастор церкви «Посольство Боже» Сандей Аделаджа, завершено.

«Вчора (19 жовтня - ред.) постраждалим почали надходити листи з головного слідчого управління МВС, підписані слідчим Назаренком. Там було сказано: досудове слідство закінчено, запрошуємо ознайомитися з матеріалами справи», - розповів Іван Боднарук, адвокат постраждалих.

Несподівано, найсерйозніші звинувачення були висунуті не Аделаджі, як лідеру злочинної організації, а топ-менеджеру «КК» Олександру Бандурченку.

Так, пастор звинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу - «Шахрайство в особливо великих розмірах», «Створення злочинної організації» і «Підробка документів».

Бандурченку  теж інкримінують перераховані вище статті, а також більш важку - «Легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом у складі групи». Покарання - до 15 років з конфіскацією майна. Слідчі чомусь не зробили Бандурченку поблажку, хоча він активно давав свідчення.

Що стосується Аделаджі, то суд, на думку адвоката Боднарука, застосує принцип поглинання більш тяжкою статтею - «Шахрайство», тому покарання може бути не більше 12 років з конфіскацією.

Окрім того, звинуваченими у справі King's Capital проходять компаньйон Бандурченка Сафонов і фінансисти Сандея - Голованов, Колесніков і Єресько.

Міліція запросила ошуканих вкладників почитати матеріали, але через те, що потерпілих кілька тисяч, а сама справа налічує 100 томів, ця процедура може затягнутися на місяці.

За словами ж заступника глави МВС Василя Фаринника, про фінал слідства у справі можна буде дізнатися не раніше 5 грудня, коли потерпілі та обвинувачені ознайомляться зі справою, будуть вирішені всі їхні клопотання, а прокуратура затвердить обвинувальний висновок.

Нагадаємо, скандал навколо King's Capital розгорівся в кінці жовтня 2008 року. У Києві та регіонах існувала розгалужена система філіалів «КК», які відкривалися виключно при церкві пастора Сандея Аделаджі «Посольство Боже».

На відеозаписах, що потрапили в розпорядження слідства, видно, як сам духовний лідер Аделаджа настійно рекомендує пастві закладати свої квартири і нести гроші до «КК». У результаті вкладники залишилися без понад 100 тисяч гривень, обмануті були тисячі людей.

Сам Аделаджа провину не визнає. Він говорить, що чужих грошей не брав, все, що має, належить церкві, а сам він заробляє написанням книг.

За матеріалами Газета по-киевски

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі