Газета: Аудит діяльності Кабміну Тимошенко обійшовся у 10 млн доларів

Поділитися
Незалежний аудит діяльності уряду України Юлії Тимошенко, який проводили кілька іноземних компаній, обійшовся державі у щонайменше 10 мільйонів доларів. Про це в середу, 20 жовтня, пише газета «Дело».
Незалежний аудит діяльності уряду України Юлії Тимошенко, який проводили кілька іноземних компаній, обійшовся державі у щонайменше 10 мільйонів доларів. Про це в середу, 20 жовтня, пише газета «Дело».При цьому видання відзначає, що Україна могла і не витрачати ці гроші, оскільки оприлюднені аудиторами факти раніше розголосили правоохоронні органи. За оцінками опитаних газетою експертів, іноземні юристи, які проводили перевірку фінансово-економічної діяльності Кабміну Юлії Тимошенко, в середньому заробляли 1-1,5 тисячі доларів за годину. Як розповів «Делу» колишній заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, який курирував питання представництва України в міжнародних судах, фірма Akin Gump Strauss Hauer&Feld Маrk, що брала участь в аудиті, входить до десятки лідируючих юркомпаній у США. Це автоматично означає максимально високий тариф на послуги її фахівців - до 1,5 тисячі доларів за годину. Як вказується у звіті компаній-аудиторів Akin Gump Strauss Hauer&Feld Маrk, Kroll, Inc. і Trout Cacheris, PLLC, їх робота в Україні тривала з 18 травня по 15 вересня 2010 року. Таким чином, експерти аналізували роботу Кабміну Юлії Тимошенко 86 робочих днів. При восьмигодинному робочому графіку кожен із найнятих юристів заробив від 700 тисяч до 1 мільйона доларів. Таким чином, сумарно їм було виплачено не менше 10 мільйонів доларів, підрахувало «Дело». Водночас, незалежно від розміру цієї суми, як зазначила газета, можна стверджувати, що український уряд оплатив роботу аудиторів, яку зробили до них. Деякі з епізодів, які були вказані в звіті за результатами перевірки, було відомо давно, ще до підписання контракту на аудит із закордонними компаніями. Нагадаємо, що 14 жовтня міжнародні аудитори заявили, що виявили факти нецільового використання коштів державного бюджету і шахрайства за участю представників уряду Юлії Тимошенко. При цьому партнер Trout Cacheris Плато Качеріс прямо звинуватив членів Кабміну у крадіжці з державного бюджету. Transparency International вже заявила, що подібні «аудити» дискредитують боротьбу з корупцією в країні і є «полюванням на відьом». А екс-прем'єр-міністр Тимошенко заявила, що не довіряє фірмам, які проводили «аудит», оскільки вони не є аудиторськими.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі