З України у 2011 році можуть зняти моніторинг ПАРЄ

Поділитися
Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів, віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Іван Попеску вважає можливим зняття з України моніторингу ПАРЄ у 2011 році.

Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів, віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Іван Попеску вважає можливим зняття з України моніторингу ПАРЄ у 2011 році. «Це можливо», - сказав він, відповідаючи на питання, чи може Україна вийти з-під моніторингу до початку свого головування в Раді Європи, запланованого на травень-листопад 2011 року. Попеску зазначив, що для формального виконання взятих перед Радою Європи зобов'язань Україні необхідно прийняти Кримінально-процесуальний кодекс, закони про прокуратуру та адвокатуру, створити громадське телерадіомовлення і передати пенітенціарну систему у ведення Міністерства юстиції. «Цей процес (прийняття необхідних законів) вже йде», - зазначив депутат. За словами Попеску, українська делегація в ПАРЄ очікує при черговому розгляді в асамблеї питання дотримання Україною зобов'язань перед Радою Європи почути чіткий сигнал про можливість зняття моніторингу. При цьому він підкреслив, що у разі переходу до постмоніторингового діалогу ПАРЄ продовжить стежити за виконанням Україною зобов'язань. Нагадаємо, що у вересні президент ПАРЄ Мевлют Чавушоглу заявив про прохання України зняти з неї моніторинг у зв'язку з тим, що в травні-листопаді 2011 року країна буде головувати в Раді Європи. У липні Рада Європи відзначав прогрес у виконанні Україною взятих нею зобов'язань у рамках членства в цій організації.

За матеріалами Подробности

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі