Греція просить у ЄС захистити країну від мігрантів

Поділитися
Влада Греції звернулася до Євросоюзу з проханням захистити країну від нелегальних мігрантів. Для досягнення цієї мети грецький уряд просить у ЄС направити прикордонний патруль, який охоронятиме греко-турецькі кордони. Про це в неділю, 24 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на міністерство громадського захисту Греції.
Влада Греції звернулася до Євросоюзу з проханням захистити країну від нелегальних мігрантів. Для досягнення цієї мети грецький уряд просить у ЄС направити прикордонний патруль, який охоронятиме греко-турецькі кордони. Про це в неділю, 24 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на міністерство громадського захисту Греції. Листи з відповідним проханням відправлено комісару з питань внутрішніх справ ЄС Сесілії Мальмстрем і голові Європейської ради з питань внутрішніх справ Аннемі Туртельбум. Згідно з повідомленнями, за останні місяці влада Греції зафіксувала істотне зростання потоку нелегальних мігрантів з Туреччини. Згідно із заявою міністра громадського захисту Христоса Папутсіса, нелегали перетинають кордон з Грецією, оскільки та є членом Євросоюзу й пізніше не складає труднощів потрапити до інших європейських країн. Міністр підкреслив: те, що відбувається «безумовно загальноєвропейська проблема». Офіційні Афіни висловили надію, що загони прикордонного патруля ЄС могли б зупинити цей процес. Спеціальні групи, за підтримки агентства ЄС з охорони кордонів Frontex, раніше вже допомогали Греції впоратися з потоком нелегалів, які прибувають морем. Відомо, що через Грецію до Європи проникає більше нелегальних мігрантів, ніж через будь-яку іншу країну Євросоюзу. За статистикою, в 2008 році на грецькій території затримали 50 відсотків усіх європейських нелегалів, а за даними восьми місяців 2010 року - близько 90 відсотків.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі