ЄС чекає від України продовження конституційної реформи

Поділитися
Ключовим пріоритетом для України є продовження конституційної реформи, вважає верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.
Ключовим пріоритетом для України є продовження конституційної реформи, вважає верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.Таку думку верховний представник ЄС висловила у вівторок в Брюсселі після закінчення зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком. За її словами, під час минулої зустрічі сторони обговорили недавнє рішення Конституційного суду України, яким була скасована конституційна реформа 2004 року. «Продовження конституційної реформи - ключовий пріоритет... з метою встановлення стійкого механізму контролю та перевірки, який би відповідав європейським стандартам», - сказала Ештон. У свою чергу Грищенко зазначив, що для Києва «важливо, щоб партнери ЄС розуміли процеси в Україні». Окрім того, сторони обговорили широкий спектр питань важливих як для Європи, так і для України, зокрема, майбутній саміт Україна - ЄС, який відбудеться 22 листопада в Брюсселі. «Ми чекаємо, що саміт буде успішним», - сказав глава МЗС України. «Ми хочемо рухатися вперед у переговорах щодо угоди про Асоціацію, включаючи глибоку і всеохоплюючу зону вільної торгівлі. Ми також чекаємо прогресу в нашому діалозі щодо безвізового режиму», - зазначила Ештон. За її словами, в ЄС очікують проведення в Україні виборів до місцевих органів влади. «Україна має традиції проведення хороших виборів», - підкреслила вона. Окрім того, як повідомила Ештон, сторони обговорили відносини з Росією, ситуацію з Білорусією в світлі майбутніх президентських виборів, що відбудуться 19 грудня, врегулювання Придністровського конфлікту у форматі «5+2». 1 жовтня Конституційний суд визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 № 2222-IV (так звана політреформа 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття. Конституційний суд доручив органам державної влади невідкладно привести норми законодавства у відповідність із Конституцією редакції 1996 року.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі