Лукашенко: Опозиціонери - «просто ущербні люди»

Поділитися
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що йому все одно, скільки опозиційних кандидатів буде протистояти йому на президентських виборах і що опозиціонери - «просто ущербні люди».
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що йому все одно, скільки опозиційних кандидатів буде протистояти йому на президентських виборах і що опозиціонери - «просто ущербні люди».«Мене абсолютно не напружує, мені все одно, їх буде 17 або в альтернативі буде один або двоє. Якщо вони справжні політики, то вони будуть боротися. Якщо вони ніякі, то побояться вступати у відкриту політичну бійку», - сказав Лукашенко журналістам у суботу під час робочої поїздки в Брестську область. При цьому Лукашенко зазначив, що «бійки не буде». «Ми будемо себе гідно поводити.Я як працюю, так і буду працювати. Ніякої політичної агітації і пропаганди. Мені все одно, скільки їх (претендентів - ред.) там буде», - сказав президент. Президент Білорусі стверджує, що йому «просто не було часу серйозно зайнятися передвиборчою кампанією». «Я навіть не знаю, скільки в мене зібрано підписів.Може, їх буде 1 мільйон 300 тисяч, як мені доповідали на минулому тижні. Напевно, їх буде менше, може бути, 1 мільйон 100 тисяч», - сказав він. Говорячи про шанси опозиційних кандидатів на виборах, Лукашенко відзначив, що «спочатку їх було ні то 17, ні то 19». «Потім з певних причин вони, як кажуть у народі, стали звалювати з цієї доріжки. Пішли до народу, а виявилося і підписи складно зібрати. І якщо б я не звернувся до народу, щоб люди підписувалися за них, так вони б і підписи не зібрали», - сказав Лукашенко. За його словами, «зіткнувшись з народом, вони (опозиція - ред.) зрозуміли, що можуть набрати (на виборах - ред.) одну соту відсотка, або, можливо, один-два-три-п'ять відсотків. Що робити? Щоб вберегти, як вони кажуть, своє обличчя від розгрому, треба зніматися, залишивши мене одного», - заявив Лукашенко. Він додав: «Перший тактичний у них виверт - залишити Лукашенка одного». «Заради бога, мене це не напружує. Люди зрозуміють, чому вони (опозиція - ред.) не пішли боротися за цей пост», - сказав президент. З приводу висловлювань опозиційних політиків про те, що майбутні Загальнобілоруські народні збори є декорацією, Лукашенко зауважив: «Що наші так звані опозиціонери не приймали в штики? Мені їх просто шкода. Вони тільки тим і займаються, що коментують мої дії. Пора б уже заявити про те, що ви (опозиція - ред.) зробили за цей час». «Просто ущербні люди», - сказав Лукашенко. Нагадаємо, що вибори президента Білорусі пройдуть 19 грудня 2010 року. Понад 100 тис. підписів виборців представили в територіальні виборчі комісії 11 потенційних кандидатів у президенти Білорусі. Проте в Центральній комісії з виборів і проведення республіканських референдумів вже заявили, що ці підписи будуть ретельно перевіряти. Лукашенко є президентом Білорусі з 1994 року. У західних ЗМІ його часто називають «останнім диктатором Європи». За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі