Для Іващенка знову обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту

Поділитися
Генпрокуратура України завершила розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням т.в.о. міністра оборони України Валерія Іващенка та арбітражного керуючого держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» Міхєєва у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час його санації. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
Генпрокуратура України завершила розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням т.в.о. міністра оборони України Валерія Іващенка та арбітражного керуючого держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод» Міхєєва у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час його санації. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.Під час досудового слідства встановлено, що Іващенко в листопаді 2009 року, займаючи зазначену посаду, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби та в порушення вимог законів України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та «Про приватизацію державного майна», підписав складений керуючим санацією Міхєєвим план санації, яким передбачено реалізацію держмайна, що становить цілісний майновий комплекс зазначеного підприємства, в тому числі трьох причалів, бомбосховища і будівлі, яка забезпечує розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів, що не дозволялося за процедурою санації. У результаті незаконних дій обвинувачених майно державного підприємства було реалізовано одній із приватних комерційних структур, що завдало збитків державі на суму 70,9 мільйона гривень. Стосовно обох затриманих обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Як повідомляло «Дзеркало тижня» із посиланням на джерело у Генеральній прокуратурі, військова прокуратура затримала колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка. Затриманого обвинувачують у незаконному прийнятті рішення щодо реалізації майна Феодосійського судномеханічного заводу. За інформацією з прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла до приватних рук, у тому числі стратегічно важливі об'єкти інфраструктури — причали заводу. У Генпрокуратурі підозрюють, що новим власником причалів та іншого майна Феодосійського заводу став народний депутат України (фракція БЮТ) Андрій  Сенченко. В кінці серпня Печерський райсуд Києва виніс постанову про обрання запобіжного заходу Іващенку у вигляді арешту строком на 2 місяці. У кінці жовтня Апеляційний суд Києва відмовився звільнити Іващенка з-під варти. Аргументи обвинуваченого про те, що він не має можливості впливати на подальший хід слідства і готовий здати свій закордонний паспорт, суд не визнав достатніми для звільнення. У ході судового засідання Іващенко заявив, що кримінальна справа стосовно нього сфабрикована, і прямо із залу суду звернувся до президента Віктора Януковича з проханням розібратися в ситуації. Як писало на початку вересня «Дзеркало тижня», міністр оборони України Михайло Єжель підписав розпорядження про відчуження майна державного підприємства Міноборони «Балаклавського судномеханічного заводу «Металіст» без жодної компенсації.

За матеріалами прес-служби Генеральної прокуратури України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі