ЄС має намір припинити видачу українцям короткострокових віз

Поділитися
Європарламент і Верховна Рада рекомендують замінити короткострокові візи для українців до країн ЄС на середньо-і довгострокові. Про це сторони домовилися на засіданні комітету із співпраці Україна-ЄС у четвер, 4 листопада.
Європарламент і Верховна Рада рекомендують замінити короткострокові візи для українців до країн ЄС на середньо-і довгострокові. Про це сторони домовилися на засіданні комітету із співпраці Україна-ЄС у четвер, 4 листопада.Спільну доповідь депутатів Європарламенту з візової політики має бути подано в обох законодавчих органах - українському та європейському, повідомив голова парламентського комітету з євроінтеграції Борис Тарасюк. Він не виключив, що висловлені в доповіді рекомендації за рішенням проблем з реалізації угоди про спрощення візового режиму будуть закріплені законодавчо. Тарасюк висловив упевненість в тому, що на саміті Україна-ЄС, який відбудеться 22 листопада у Брюсселі, вдасться підписати план дій щодо введення безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Напередодні про це заявив і президент Віктор Янукович. Він очікує, що такий план дій «буде домашнім завданням для України» і що уряд його швидко виконає. Заступник голови парламентського комітету у закордонних справах Леонід Кожара нагадав про три умови набуття безвізового режиму: запровадження біометричних паспортів, забезпечення захисту персональних даних та приведення держкордону відповідно до євростандартів. Кожара додав, що закон про захист персональних даних парламент України вже схвалив. Інші дві умови держава може виконати протягом року. Як повідомлялося, МЗС України очікує затвердження планів дій щодо введення безвізового режиму з Євросоюзом восени цього року.

За матеріалами Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі