«Лайнер мрії» знову завалив іспит

Поділитися
Під час випробувального польоту Boeing 787 Dreamliner сталася чергова нештатна ситуація. Як повідомила американська преса, після приземлення лайнера в місті Ларедо, штат Техас, увесь персонал, що знаходився на борту, в терміновому порядку евакуювали через дим у салоні літака.
Під час випробувального польоту Boeing 787 Dreamliner сталася чергова нештатна ситуація. Як повідомила американська преса, після приземлення лайнера в місті Ларедо, штат Техас, увесь персонал, що знаходився на борту, в терміновому порядку евакуювали через дим у салоні літака. У Федеральному управлінні цивільної авіації США уточнили, що з літака було евакуйовано 30-40 осіб. Для евакуації використовували аварійні трапи. Причини задимлення, через яке команда лайнера була змушена оголосити режим НС на борту, поки не з'ясовані. Трохи раніше деякі ЗМІ повідомили, що «Лайнер мрії» летів у Техаський Харлінген, а в Ларедо здійснив екстрену посадку. Проте прес-секретар Boeing Лорі Гюнтер цю інформацію спростувала, підкресливши, що задимлення в кабіні не призвело до відходу на Ларедо й подальшої нібито екстреної посадки. За її словами, корабель дійсно прямував до Харлінгена, проте змінив маршрут і полетів у Ларедо, оскільки спекотна погода в районі цього міста більше підходила для характеру льотних випробувань - за її словами, команда аварійного зразка перевіряла систему охолодження палива в баках. Вона підкреслила, що приземлення в Ларедо пройшло в звичайному режимі. Boeing стикається з труднощами під час випробувань свого Dreamliner не вперше. У вересні перед спробою зльоту в найпершого літака цієї серії відмовив двигун. А в жовтні дослідний зразок Boeing 787 Dreamliner здійснив екстрену посадку через неполадки під час випробувального польоту. Той політ, однак, усе одно був зарахований як успішний. «Лайнер мрії» - перша розробка компанії Boeing з 1995 року. Вартість літака, за попередніми оцінками, становитиме 205,5 мільйонів доларів. Вперше цей літак був продемонстрований у 2007 році, а поставки лайнерів планували розпочати в 2011 році.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі